Susţinere faţă de petiţia iniţiată de Societatea Timişoara

Comunicat de presă

comunicat

Cu privire la cele declarate astăzi de Primul Ministru Victor Ponta referitoare la scriitorul și profesorul Mircea Mihăieș, Forța Civică Timiș își exprimă consternarea față de aceste declarații și solidaritatea cu profesorul timișorean. Membrii și simpatizanții Forța Civică Timiș sunt invitați să semneze petiția online inițiată de Societatea Timișoara ca protest împotriva jignirii unei personalități reprezentative nu doar pentru lumea intelectuală ci și pentru spiritul civic timișorean.

Vicepreședintele Partidului Forța Civică Timiș, Mircea Gurbină, candidat pentru funcția de deputat, Colegiul 3 Timișoara, a declarat în acest sens:

Mândru că este român, domnul Victor Viorel Ponta, nu scapă nicio zi fără a produce consternare opiniei publice atât prin infantilismul declarațiilor sale cât şi prin nivelul scăzut de percepere a valorilor europene presupuse a fi asumate de către oamenii politici, fie ei şi de la PSD.
 
După ce miniștrii cabinetului său ne impuneau o cultură a caloriferului sau solicitau să lăsăm să moară bolnavii de HIV-SIDA pentru a promova o astfel de cultură, şeful alianţei care o propune pe Maria Grapini, ce nu ştie nici măcar a pronunţa corect numele "Liiceanu", pentru a reprezenta România în Parlamentul European, ne arată că stânga nu a evoluat faţă de anii săi de glorie, 1950-1960.

Fidel percepției predecesorilor săi cominterniști care vedeau în educaţie, în cultură, în media neafiliată partidului-stat dușmani "ai poporului", individul Victor Viorel Ponta pare frustrat că nu-i poate încă trimite pe domnii Mircea Mihăieș şi Horia Roman Patapievici la reeducare la canal sau în închisorile de la Sighet şi Piteşti. Nu știm sigur dacă nu o va face în caz că va reuşi îngenuncherea statului român şi va avea în mâna sa toată puterea.

Biroul de presă Forța Civică Timiș

4 comentarii pana acum.

 1. Alexandru Popescu spune:

  Semnez si votez ! Impotriva lui Ponta!

 2. Mircea Ciungu spune:

  Depling fractura imensa din societatea romaneasca, a carei responsabilitate revine grupului aflat in jurul premierului Victor Ponta. In loc sa se preocupe de soarta tarii, acest individ isi pierde timpul cu mici rafuieli cu adversarii politici. Un om foarte mic acest domn Ponta.O rusine pentru poporul roman!

 3. mircea57 spune:

  Intr-adevar, atacul nedemn la adresa unor valori incontestabile ale culturii contemporane, este un gest de profunda nestiinta si complicitate la atacurile PSD asupra Statului. Oare apelarea la ideile si lucrarile altora ii da lui Ponta o prestatie acceptabila ? Vorbele proprii se vede ca sunt in afara oricaror norme comune, asta daca Ponta ar fi un oarecare, dupa cum asa si este, dar pentru un Prim Ministru este incalificabil !

 4. Ana Lorina Iacob spune:

  Doresc sa semnez aceasta petitie in sprijinul domnului Mircea Mihaies si impotriva grosolaniei si a abuzurilor fara margini pe care si le permite o persoana vinovata de plagiat si furt intelectual care din nefericire ne este prim ministru.