Guvernul lovește iar in diaspora

 

Guvernul lovește iar in diaspora. Sunt românii pe care USL nu-i poate controla

USL se ridica împotriva diasporei, din cauza opțiunilor electorale ale românilor din străinătate și seriozitatea cu care aceștia votează. La fiecare scrutin electoral, românii din diaspora parcurg kilometri întregi pentru a ajunge la o secție de votare. Facilitarea accesului la aceste secții, în primul rând prin creșterea numărului lor, ar determina mult mai mulți români să-și exprime dreptul la vot. Dar USL merge pe principiul „cine nu este cu noi, este împotriva noastră.”

 

Guvernul intenționează să modifice legea alegerilor, astfel românii din străinătate vor fi obligați să se înscrie în ambasade cu o lună înainte de vot. Nu este suficient ca românii, aflați pe meleaguri străine, sunt obligați să parcurgă kilometri până la secțiile de votare, acum USL îi obligă să facă același drum de două ori. Un truc murdar, pentru a le îngreuna posibilitatea cetățenilor români de a-și exprima dreptul la vot. Drept garantat de Constituție! Îi încurajez pe toți românii, indiferent de obstacolele pe care le vor întâmpina, să voteze la alegerile europarlamentare. Neparticiparea la alegeri va însemna din start pierderea unui vot în favoarea USL-ului.

 

Reamintesc ca amendamentul FC, care prevedea ca cetățenii români cu drept de vot, care au reședința sau domiciliul în străinătate, pot vota prin corespondență, în condițiile legii organice, a fost respins de comisia pentru revizuirea constituției. USL respinge votul prin corespondență. Un procedeu sigur, ieftin, care ar oferi posibilitatea românilor să voteze fără să se împiedice de probleme tehnice, de distanță, sau număr mic de secții de votare. Rușine acelor politicieni care vor să le refuze dreptul la vot unor români care în primul rând contribuie în mod semnificativ la creșterea economică a Romaniei.

 

http://www.mrusenator.ro/guvernul-loveste-iar-in-diaspora-sunt-romanii-pe-care-usl-nu-i-poate-controla/