Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele FORŢA CIVICĂ, Eugen Tomac, Preşedintele Partidului Mişcarea Populară şi europarlamentul Cristian Preda

Conferinţă comună de presă

Preşedintele FORŢA CIVICĂ (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu, a ţinut o conferinţă de presă alături de Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac şi europarlamentul Cristian Preda.

Mihai-Răzvan Ungureanu:Credem în forţa noastră de luptă politică, credem că sunt şanse bune ca dincolo de orgolii, vanităţi, calcule mici, pretenţii individuale, dincolo de asumări exagerate să putem fi împreună, mai puternici, ca niciodată altfel. Suntem hotărâţi să mergem mai departe, pentru ca speranţa celor care cred în noi să nu fie înşelată.”

O victorie nu se construieşte stând şi aşteptând, ea se construieşte prin acţiune şi implicare activă. Am renunţat la prea multe şi am sacrificat prea mult. Nu există altă alternativă. Credem că oamenii oneşti, oamenii patrioţi se găsesc peste tot. Pentru români facem ceea ce am făcut până acum, nu pentru mine sau Cristian Preda sau Eugen Tomac. Porţile noastre sunt deschise. Veniţi către noi, către FORŢA CIVICĂ, către Partidul Mişcarea Populară toţi cei care doresc victoria împotriva incompetenţei, a lipsei acute de viziune, a lipsei de înţelegere economică. Veniţi alături de noi. Aveţi unde să vă găsiţi locul.”, a afirmat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Preşedintele PMP a confirmat continuarea proiectului de fuziune dintre cele două formaţiuni politice. „Acum câteva săptămâni, la Chişinău, dădeam semnal că suntem pregătiţi, mergem înainte deoarece dreapta are nevoie de o nouă forţă. România are nevoie de un mesaj clar iar noi ne dorim să le redăm românilor ceea ce au nevoie. Avem obligaţia, ca oameni politici, să fim solidari cu românii, să venim cu soluţii reale în faţa lor iar alăturarea lui Cristian Preda este un câştig enorm şi sunt convis că forţa şi puterea opoziţiei va fi din ce în ce mai vizibilă.”, a afirmat Eugen Tomac.

Am decis să îmi asum public că nu mai revin în PDL după suspendare, iar în acest moment mă concentrez asupra a două proiecte. În primul rând, voi participă la fuziunea dintre FORŢA CIVICĂ şi Partidul Mişcarea Populară. Este un proiect important pentru scena politică din România, un proiect care are o miză pentru democraţia din România.Vreau să fiu un actor al transformării acestor partide într-o alternativă viabilă. Vreau să fiu primul membru al unei acţiuni care va defini noua alternativă politică. Avem nevoiede o acţiune comună la pâcla FSN-ista, reprezentată de USL şi opoziţia falsă din acest moment din PDL. În definirea acestei alternative este nevoie de toate forţele prezente astăzi aici, de cei care s-au alăturat proiectului Alianţa D.A. şi toţi PDL-istii nemulţumiţi pentru felul în care este articulată opoziţia faţă de USL. Al doilea proiect este să susţin candidura lui Mihai-Răzvan Ungureanu la prezidenţiale. Vreau să o susţin, să fac astfel încât tot mai mulţi oameni respectabili să se alăture acestui proiect. Este nevoie de un proiect pt România.”, a declarat Cristian Preda.

Preşedintele FC a … citeste mai departe