MRU: ”Îl provoc pe Ponta să se plimbe pe stradă fără gărzi și să vadă cum îl privesc oamenii” – articol EVZ.ro

Președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a reclamat vineri, la Timișoara, faptul că e singurul din opoziție care umblă prin țară și ia pulsul națiunii. În opinia fostului premier unicul mod în care stânga din România își poate pierde electoratul este prin crearea unei forțe de centru dreapta puternice.

”Nu sunt departe vremurile când premierul nu va mai putea ieși în țară  de frica oamenilor. Îl provoc  pe Victor Ponta să iasă să se plimbe singur într-un târg sau duminica pe stradă, fără gărzi, și să vadă cum se uită oamenii la el”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. El spune că regretă faptul că în afară de el și președintele Traian Băsescu nicicare din liderii opoziției nu își face timp pentru deplasări în teritoriu, într-un moment în care oamenilor le pare tot mai rău de votul din 9 decembrie. Astfel de contacte ar putea atrage simpatia electoratului în vederea alegerilor de anul viitor. ”Regret că dintre personalitățile opoziției politice nu-și găsește nimeni timp și poate energie și entuziasm pentru a merge între oameni, cu excepția președintelui țării și cu excepția mea, și vă rog să nu considerați că e o lipsă de modestie ceea ce spun, e doar o constatare. Personalitățile opoziției și-au luat vacanță aidoma guvernului. (…) E un apel pe care îl fac celor de centru dreapta – m-aș fi așteptat la o prezență continuă a lor în rândul oamenilor”, a declarat Ungureanu.

Lipsa locurilor de muncă și a oricărei perspective sociale sunt principalele probleme pe care i le-au semnalat interlocutorii lui Mihai Răzvan Ungureanu. Lumea înecepe să constate că e din ce în ce mai rău. ”E limpede că guvernul acesta a mințit, minte și continuă să mintă. Acest guvern a promis sute de mii de locuri de muncă și rezultatul e anularea a peste 50.000 de posturi,  a promis creștere economică și s-a ajuns în situația în care zilnic 2 firme cer insolvența. Guvernul de azi e cel care aplică cel mai mare număr de taxe pe cap delocuitor din 90 încoace – suprataxând sau taxând fiecare mijloc de producție, astfel că s-a ajus ca în România costul muncii să fie printre cele mai ridicate din Europa. Și guvernul se pregătește să pună noi biruri. Acest guvern este guvernul taxării fanariote.  Rămânând fără bani și neavând investiții și creștere economică – singurul mod în care mai pot fi plătite salariile și pensii este prin taxare. În acest context nu am cum să nu arăt acuzator cu degetul față de o mare parte a clasei politice actuale care în 23 de ani nu a fost capabilă să construiască un proiect de țară pentru România și de aceea politica noastră economică e fără coerență. (…) Actuala clasă politică e incapabilă să facă altceva decât să asigure un minim de confort clientelei sale. Este cel mai mare guvern din istoria României și pe de altă parte cel cu cele mai multe probleme penale ale propriilor miniștri”, a mai spus președintele Forței Civice.

Mihai Răzvan Ungureanu se află de vineri până duminică la Timișoara pentru a participa la evenimentele legate de Ziua Timișoarei, dar și pentru mai multe întâlniri cu timișoreni și simpartizați ori membri de partid.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/mru-il-provoc-pe-ponta-sa-se-plimbe-pe-strada-fara-garzi-si-sa-vada-cum-il-privesc-oamen-1050565.html