Liderul național al Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, prezent la Timișoara cu prilejul zilelor orașului – articol newstimisoara.ro

MRU la Timisoara - 12

Liderul național al partidului Forța Civică, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, a susținut astăzi în Timișoara o conferință de presă ocazionată de prezența sa pentru două zile și jumătate în orașul de pe Bega, pentru a fi alături de timișoreni la sărbătoarea zilelor orașului.

În cursul dimineții, Mihai Răzvan Ungureanu a fost prezent și la Făget, unde a participat la festivitățile prilejuite de organizarea unui tradițional târg local și a avut întâlniri cu primarul din localitate și cu numeroși cetățeni.

Pentru această după-amiază și pentru ziua de mâine, sâmbătă, 3 august, pe agenda fostului premier se află participarea la evenimentele culturale și concertele prilejuite de marcarea Zilelor Timișoarei, iar în cursul dimineții de mâine, începând cu ora 11.00, Mihai Răzvan Ungureanu va fi prezent și la sediul Areopagus, la invitația mai multor personalități ale vieții culturale timișorene.

În întâlnirea de astăzi cu reprezentanți ai presei timișorene, liderul național al Forței Civice a făcut referire la multe dintre subiectele fierbinți aflate pe agenda sa de lucru, dar și la problemele de ordin general cu care clasa politică din România, incapabilă în 23 de ani să articuleze un proiect de țară coerent pentru România, potrivit opiniilor formulate chiar de fostul premier, se confruntă în acest moment, atrăgând un val fără precedent de nemulțumire populară, cauzat de situația economică tot mai precară.

Liderilor Opoziției din România le lipsesc, din păcate, timpul, energia sau entuziasmul pentru a merge printre oameni“,

este de părere Mihai Răzvan Ungureanu, care a precizat că în afară de sine și de președintele României, majoritatea oamenilor politici de la noi par a-și fi luat vacanță.

Ar fi necesară prezența colegilor politicieni pe teren pentru a da seamă în fața oamenilor”,

consideră Ungureanu, care atenționează asupra faptului că în acest moment mai există în România extrem de puțini politicieni care îndrăznesc să iasă în mulțime, în fața oamenilor, pentru a-i privi pe aceștia în ochi, context în care fostul premier a evocat dubitativ și numele lui Victor Ponta sau a lui Relu Fenechiu, prospăt demis din funcția de Ministru al Transporturilor.

Nu sunt departe vremurile când premierul nu va mai putea ieși în țară de frica oamenilor. Îl provoc pe Victor Ponta să iasă să se plimbe singur într-un târg sau duminica pe stradă, fără gărzi, și să vadă cum se uită oamenii la el.

Guvernul USL, un guvern al taxării fanariote”

Fostul premier a insistat asupra problemelor grave cu care se confruntă mediul economic românesc, precizând că nivelul de impozitare la care s-a ajuns este unul extrem de ridicat, iar aceasta supune populația la eforturi foarte mari, lucru care i-a fost semnalat direct de către cetățeni în cursul deplasărilor în teritoriu, inclusiv prin manifestarea explicită a regretului față de soluția electorală pentru care mulți dintre ei au optat în decembrie 2012.

Incompetența, lipsa de viziune, preocuparea excesivă pentru recompensarea clientelei politice – principalele probleme ale actualilor guvernanți

Avem de a face cu o adevărată zoologie politică“,

subliniază Mihai Răzvan Ungureanu, detaliind asupra modalităților de acțiune complet abuzive ale președinților de Consilii Județene, care recurg inclusiv la măsuri de disciplinare politică a propriilor membri de partid, situate în afara oricăror norme ale logicii elementare, prin recurs la blocarea resurselor de finanțare ce determină punerea în imposibilitatea de a plăti studiile de fezabilitate necesare accesării de fonduri europene.

Nu mă deranjează opinia primarului Timișoarei că Forța Civică e un partid neînsemnat“,

a sosit, cu umor și lipsit de încrâncenare, răspunsul fostului premier la aflarea informației potrivit căreia primarul Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, socotește Forța Civică un proiect politic neînsemnat, iar profilarea pe scena politică a unui ARD puternic, formațiune de dreapta care să reunească chiar mai mult de două partide până la finele acestui an, ar fi, în opinia formulată recent de mai-marii USL, o ipoteză neamenințătoare în raport cu impactul pe care USL îl are în rândul maselor în acest moment.

Sunt de părere că trebuie acționat ținând cont de toate azimuturile de centru-dreapta existente în România în acest moment”,

opinează ferm Mihai Răzvan Ungureanu, atunci când este adus în discuție viitorul forțelor politice de centru-dreapta și necesitatea coagulării dreptei politice, mult prea dispersate, în perspectiva dificilului an electoral 2014.