Mihai Razvan Ungureanu il ataca pe Victor Ponta in cazul accidentului din Muntenegru: ”Nu poti sa joci basket cand se intampla o asemenea tragedie”. – articol caleaeuropeana.ro

mru

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu critica reactia autoritatilor romane in cazul tragediei rutiere din Muntenegru, unde 19 romani au murit si alti 27 au fost grav raniti.

Autoritățile de la București s-au mișcat prost, a declarat fostul premier, Mihai Razvan Ungureanu, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru caleaeuropeana.ro. Nu am crezut vreodata ca se poate, in Tara Romaneasca, o asemenea proba de cinism absolut din partea guvernantilor, in momentul in care romanii se afla intr-un doliu, pentru ca accidental din Muntenegru e un accident de proportii rar intalnite in istoria noastra recenta. Numarul victimelor este foarte mare. Numarul celor afectati este foarte mare- familii, rude, prieteni. Este o tragedie nationala. In conditiile acestea, sa nu te comporti, cand ai rang, cand esti prim-ministru sau ministru de externe, pe masura acestei  chestiuni si a nu fi decent, mi se pare de neimaginat. Nu poti sa iesi si sa joci basket cand se intampla o asemenea tragedie. Asta tine de ce intelege fiecare, sau cum intelege fiecare sa fie roman”.

Atacul politic al lui Ungureanu are loc in contextul in care, in ziua in care a avut loc accidentul din Muntenegru, premierul Victor Ponta a participat, in calitate de jucator, la cel mai mare turneu de baschet 3×3  din Romania, organizat cu sprijinul Federatiei Internationale de Baschet (FIBA) si a FIBA Europe. Victor Ponta a făcut echipă cu legendarul baschetbalist sârb Vlade Divac. Potrivit programului anuntat de organizatori, duminica, intre 19.30 – 20.00era programat Meciul celebritatilor (Victor Ponta, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, Virgil Stanescu, Virgil Carutasu). Potrivit presei, tragedia din Muntenegru a avut loc duminica, in jurul orei 18.00, ora Romaniei. Ulterior, premierul a preluat conducerea celulei de criza, ministrul de Externe si-a anulat prezenta in Luxembrug si mai multe echipe din Romania au fost mobilizate spre locul tragediei.

http://www.caleaeuropeana.ro/mihai-razvan-ungureanu-il-ataca-pe-victor-ponta-in-cazul-tragediei-din-muntenegru-nu-poti-sa-joci-basket-cand-se-intampla-o-asemenea-tragedie/