Comunicat de presă Forţa Civică

Mihai Răzvan Ungureanu: „7 mai nu este ziua unei aniversări, ci mai degrabă a unei comemorări.  Comemorăm un an de guvernare Ponta, un an de când USL a catapultat România în haos politic, economic şi administrativ.”

Preşedintele FORŢEI CIVICE (FC), Mihai-Răzvan Ungureanu, a subliniat eşecul guvernării Ponta în a tranşa subiectul regionalizării în baza unor proceduri transparente. „Din păcate, putem constata că dezbaterile în chestiunea regionalizării sunt eminamente politice. Nu a existat nicio dezbatere publică, nu au fost solicitate niciun fel de studii de impact. FORŢA CIVICă pregăteşte, în perioada imediat următoare, organizarea a trei conferinţe în colaborare cu experţi în materia regionalizării. Concluziile acestor conferinţe se vor regăsi într-un volum de texte de expertiză, pe care îl vom pune cu bunăvoinţă şi la dispoziţia domnului Dragnea, care până în prezent nu a considerat prioritar acest aspect.”

Liderul FC a deplâns, de asemenea, lipsa de energie şi de concentrare în tirul critic al opoziţiei la adresa actualei guvernări: „Problema nu este să faci o carte neagră a guvernării.  O carte nu ar fi de ajuns – pe această temă putem scrie volume întregi. În schimb, dincolo de ceea ce nu a făcut sau a făcut prost USL-ul, cred că ar trebui să făcem o carte neagră a opoziţiei. Eu promit că o voi face. De ce Opoziţia nu reuşeşte să fie unită nici acum, după un an de zile? Cred că a venit momentul unei asemenea analize, radiografia unui an de opoziţie – acesta ar putea fi titlul.”

Electoratul vede în USL o structură bine organizată, în ciuda conflictelor la nivel local şi a disensiunilor. Şi mai mult decât atât, aude o voce unică. Ce există în contrapondere din partea opoziţiei? Doar un vacarm generalizat. Sunt însă foarte optimist – ştiu că din vacarm va începe să se desprindă acea voce care se aude clar şi limpede” a subliniat preşedintele FORŢEI CIVICE.

BIROUL DE PRESĂ,

BUCUREŞTI, 7 mai 2013