Comunicat de presă 22 martie 2013

Spaţiul public din România este poluat, de luni de zile, de discursurile anti-europene ale USL şi de un naţionalism găunos. Toate acţiunile politice ale actualei puteri au prejudiciat, pe termen lung, interesele naţionale. Dovadă a faptului că USL duce o politică iresponsabilă este felul în care a gestionat ”criza laptelui” în contra intereselor producătorilor autohtoni, astfel că întrebarea care se cere pusă este „ce interese apără sau promovează USL?”

Pentru a arăta ca avem încredere în produsele românesti, Forţa Civică Timiş a organizat ieri, 21 martie 2013, acţiunea ”Avem încredere în produsele româneşti”. Cumpărând câte un litru de lapte de la un producător autorizat din zona Banatului am dorit să atragem atenţia timişorenilor asupra faptului că producătorii români au nevoie de solidaritatea noastră.

Politica dusă de ministerul agriculturii condus de pupila lui Dan Voiculescu se evidenţiază prin incompetenţă, suprataxare şi lipsa investiţilor. Mai mult, atacul mediatic la care au fost supuşi producătorii românii denotă nu doar incompetenţă, ci ceva mult mai grav, falimentarea intenţionată a acestora. În aceste condiţii, avem de a face cu o politică care aduce atingere intereselor naţionale, fapt care nu ne poate lăsa indiferenţi.

Forţa Civică Timiş alături de colegii noştri din întreaga ţară am răspuns pozitiv semnalului transmis de domnul Mihai Răzvan Ungureanu şi, prin simpla cumpărare şi consumul produselor alimentare autohtone, am arătat că ne opunem politicii ministrului agriculturii domnul Daniel Constantin. Domnia sa a dovedit că ocupă fotoliul de ministru doar pentru a distruge agricultura românească, în condiţiile în care aceasta trebuie să fie atu-ul nostru şi nu distrugerea ei pentru a face din România doar o piaţă de desfacere pentru produse din import.

În acest sens Forţa Civică Timiş cere demisia de urgenţă a ministrului agriculturii Daniel Constantin şi, pentru că acest incident este un alt caz de incompetenţă şi trădare a intereselor naţionale, a întregului guvern USL.

Daniela RAŢIU
Purtător de cuvânt  Forţa Civică Timiş

22

Un comentariu pana acum.

  1. […] acelaşi timp, Forţa Civică Timiş a cerut printr-un comunicat de presă demisia de urgenţă a ministrului agriculturii Daniel Constantin şi, pentru că acest incident […]