Conferinţa de presă 19 februarie 2013

Mihai Răzvan UNGUREANU: „ Constatăm cu îngrijorare că se răspândeşte o viroză a dezbinării dreptei, în condiţiile în care USL îşi bate joc de români.  Nu mai putem continua aşa. Fac apel la PDL şi la electoratul de centru-dreapta – pe care de multe ori poate că l-am dezamăgit – un apel la calm, raţiune şi pragmatism politic.”

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul FORŢEI CIVICE (FC), preşedintele partidului, Mihai Răzvan Ungureanu şi-a reînnoit apelul pentru unitatea dreptei şi a atras atenţia asupra riscurilor pe care le implică o continuare a duelurilor verbale din interiorul PDL: „Este un moment dificil pentru dreapta românească. Dacă nu suntem uniţi, dispărem. Problema nu este cea a confruntării între două persoane, problema reală este cea a viziunilor lor. Alegerea nu se face între calea lui X sau calea lui Y, există o a treia cale, calea unităţii dreptei pe seama unei construcţii politice despre care am tot vorbit de la începutul verii lui 2012 şi până astăzi.

Liderul FC a arătat că scopul dreptei autentice din România trebuie să fie rezolvarea problemelor reale ale oamenilor şi sancţionarea derapajelor tot mai frecvente ale unei puteri USL incapabile de o guvernare eficientă a ţării: „Aceasta dispută publică distrage atenţia de la problemele reale ale oamenilor: taxe şi impozite mai multe şi mai mari, cost al vieţii care creşte mereu, lipsuri în educaţie şi sănătate. Tipul acesta de dezbatere îi face pe incompetenţii guvernamentali să îşi permită să arate cu degetul râzând către cel mai mare partid de centru-dreapta din România. Suntem obligaţi să facem opoziţie şi să sancţionăm derapajele. FORŢA CIVICĂ doreşte ca preocuparea opoziţiei la adresa USL să fie împărtăşită de toţi, lăsând la o parte mizele mici. Miza dreptei este o Românie democratică şi europeană. Pentru aceasta este nevoie de un proiect real de construcţie, reforme economice, continuarea reformelor structurale, un proiect unificator politic.

Le propun colegilor din celelalte partide – PDL, PNŢCD – ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, să se alăture acestui apel de luciditate, calm, raţiune şi pragmatism, iar până la Convenţie, la sfârşitul lui martie, să vină cu proiecte de moţiune şi nu cu strigăte de luptă. Ezitările, calculele mici, încruntările, dacă nu sunt curmate, nu fac decât să ne îndepărteze de obiectivul de a avea o dreaptă unită şi să ne atragă într-o capcană a USL. Ne dorim ca viitorul preşedinte PDL să fie un susţinător al unităţii dreptei şi să îi convingă pe toţi românii că guvernarea USL este una neprofesionistă, subjugată propriilor interese clientelare” a mai comentat Mihai-Răzvan Ungureanu.

BIROUL DE PRESĂ FORŢA CIVICĂ