Comunicat de presă 18. 02. 2013

Forţa Civică Timiş atrage atenţia asupra gravităţii incidentului de la Liceul Economic din Târgovişte, în urma căruia un elev a murit în proximitatea unităţii şcolare. Acesta este ultimul dintr-un şir de alte evenimente nefericite întâmplate în şcolile din România.

Aceste acte de violenţă extremă reprezintă o radiografie socială care arată faptul că infracţionalitatea este tolerată şi că domină din ce în ce mai mult mai toate palierele societăţii –politic, economic şi social. Lipsa promovării unor modele adevărate, răsturnarea valorilor şi inexistenţa unei strategii naţionale care să implice toate forţele societăţii, din zona politică, socială, economică sau academică, a dus la disfuncţionalităţi majore care se reflectă în viaţa noastră de zi cu zi.

Forţa Civică Timiş îşi manifestă îngrijorarea faţă de creşterea violenţei în şcolile din România. Cerem Ministerului Învăţământului, Inspectoratului Şcolar Timiş şi factorilor de decizie prezentarea urgentă a unei poziţii oficiale faţă de acest incident, asumarea responsabilităţii acestei stări de fapt precum şi impunerea de urgenţă a măsurilor care să impună protecţia elevilor în şcolile din Timiş şi din ţară.

Daniela RAŢIU

Purtător de cuvânt  Forţa Civică Timiş