Revista presei 20 ianuarie 2013

Opinia Timişoarei

Social:

 • Cu familia la distractie pe gheata! Unde e mai ieftin sa mergi la patinoar in Timisoara?

E iarna, a trecut de mult vremea iesitului la iarba verde sau in parc cu familia. Locul acestor activitati a fost luat incet incet de altele, fie ca vorbim despre mersul la film sau despre mersul la patinoar (pe larg aici).

Tion

Politic:

 • Ministrul Grapini in dialog informal cu fostii colegi din mediul de afaceri timisorean

Proaspăt numită Ministrul al IMM-urilor şi al Turismului, timişoreanca Maria Grapini s-a întâlnit sâmbătă cu oamenii de afaceri timişoreni. Un număr de 20 de reprezentanţi ai mediului de business local au răspuns pozitiv invitaţiei la discuţii (pe larg aici).

Social:

 • Pregatire de succes pentru angajatii camerelor de comert

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş continuă activitatea de specializare a angajaţilor camerelor de comerţ din România cu schimburile de experienţă şi bune practici la nivel naţional. Un număr total de 204 angajaţi ai Camerelor româneşti au beneficiat de cursuri de pregătire (pe larg aici).

Timişoara Express

Administraţie:

 • Puscariasi, dati statul in judecata!

La Penitenciarul din Timişoara, conform normelor europene, prevederea volumului de aer pentru fiecare condamnat nu este suficientă, ceea ce poate duce oricând la o nouă condamnare a statului român la CEDO pentru condiţiile de cazare în sistemul penitenciar (pe larg aici).

 • Timis, in topul judetelor cu copii protejati de stat

61.969 de copii beneficiază de sistemul de protecţie specială din România, situaţie înregistrată la 30 septembrie 2012 (pe larg aici).

 • Anxietate si disconfort cu Politia Locala

Poliţia Locală Timişoara va demara, de săptămâna viitoare, o serie de noi acţiuni în cartiere, fiind vizate mai multe aspecte de actualitate, care au fost constatate în teren sau au fost semnalate de cetăţeni. Astfel, poliţiştii locali se vor axa pe problema identificării şi conştientizării necesităţii înlăturării antenelor de pe imobile, existenţa autovehiculelor abandonate pe domeniul public, identificarea terenurilor virane neîmprejmuite şi lăsate în paragină de proprietari, desfiinţarea împrejmuirilor improvizate care au un aspect inestetic din jurul imobilelor, depistarea de oameni ai străzii şi cerşetori care locuiesc în diferite locaţii improvizate creând astfel o stare de anxietate şi disconfort cetăţenilor, zonele în care se află câini fără stăpân, dar şi modul în care se respectă prevederile HCL 371/2007 cu privire la deţinerea animalelor de fermă şi de companie (pe larg aici).

 • Timis: Ce terenuri administreaza Agentia Domeniilor Statului?

Agentia Domeniilor Statului (ADS) este institutia specializata care realizeaza privatizarea societatilor comerciale cu profil agricol, constituite in conformitate cu Legea nr. 15/1990 si concesionarea terenurilor cu destinatie agricola proprietate publica si privata a statului, administrate de aceste societati. ADS a fost infiintata prin Legea nr. 268/2001, ca institutie de interes public, cu caracter financiar si comercial, in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) (pe larg aici).

Social:

 • Cascada din Banat, printre cele mai neobisnuite din lume

The World Geography a realizat un documentar cu cele mai neobişnuite, unice, cascade din lume. Printre cele nominalizate se află şi Cascada Bigăr din judeţul Caraş-Severin, care se situează în plus şi exact pe paralela 45 (pe larg aici).

Cultural:

 • Programul lunii februarie la Teatrul German (pe larg aici).

Ora de Timiş

Politic:

 • Încă o ZI LIBERĂ pentru români? Vezi când ar trebui să primeşti liber de la serviciu şi pentru ce

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, că a propus, la şedinţa femeilor social-democrate, ca părinţii să beneficieze de o zi liberă de la serviciu odată la trei luni pentru a se putea ocupa de controlul medical al copiilor lor, ideea fiind preluată de la organizaţia de femei a PSD Ilfov, informează Mediafax (pe larg aici).

Social:

 • Veste bună pentru studenţi de la CFR

Studenţii vor beneficia într-un an şcolar (1 octombrie – 30 septembrie), pentru transportul feroviar, de 24 de călătorii simple cu reducere de 50% din tariful trenurilor interregio, clasa a II-a, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor (pe larg aici).

Ziua de Vest

Social:

 • SMF Timiş şi PMF Timiş – campanie despre drepturile pacienţilor

Societatea Medicilor de Familie (SMF) Timiş, împreună cu Patronatul Medicilor de Familie (PMF) Timiş, derulează în prezent o campanie de informare despre drepturile pacenţilor, privind actele medicale eliberate de furnizorii de servicii medicale (pe larg aici).

 • Viorel Matei, ACCP Timiş: „Singura salvare a agriculturii o reprezintă subvenţiile pe care noi nu le-am primit”

Conform Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice (ACCPT) Timiş, fiecare fermier a cheltuit în campania agricolă din această toamnă, în total, pe o producţie, numai cu motorina, aproape 700 de lei, cu îngrăşămintele, peste 800 de lei, cu arenda, peste 800 de lei, adăugându-se celelalte cheltuieli, se ajunge la 3.000 de lei pe hectar (pe larg aici).

 • Numărul medicilor din sistemul sanitar românesc a scăzut cu peste 15.000 în perioada 1990-2013

Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România (CMR) îşi manifestă regretul că dezbaterea publică privind sistemul de sănătate este parazitată de teme marginale şi nu se axează pe adevăratele subiecte relevante pentru sistemul sanitar din România (pe larg aici).