Comunicat de presă 26 ianuarie 2012

Organizaţia de Femei Forţa Civică Timiş protestează vehement împotriva includerii violului în prevederile Legii Medierii, ce urmează să intre în vigoare de la 1 februarie 2013. Considerăm  măsura legislativă ca încurajând impunitatea agresorilor şi, astfel, o cultură a violenţei, cu o crasă desconsiderare a intereselor victimelor acestor crime sexuale.

Ca măsură imediată cerem retragerea de urgenţă din prevederile Legii Medierii a violului, precum şi a obligativităţii certificării participării la şedinţele de informare asupra posibilităţii medierii, constrângere care instituie un nou obstacol birocratic în calea liberului acces la Justiţie, subminând astfel o trăsătură fundamentală a statului de drept. Solicităm în acest sens doamnei deputat PNL Alina Gorghiu,  iniţiatoare a legii, renunţarea imediată la promovarea oricăror  interese străine  binelui public.

Ne declarăm deplina disponibilitate de a sprijini orice măsuri instituţionale care vizează interesele victimelor crimelor sexuale, precum augmentarea numărului de servicii specializate în consilierea psihologică şi legală acestora. Cerem de asemenea înăsprirea pedepselor pentru acest tip de crime.

Organizaţia de Femei Forţa Civică Timiş se alătură protestelor societăţii civile împotriva includerii violului în Legea Medierii şi apără interesele societăţii româneşti în ansamblu.

Organizaţia de Femei Forţa Civică Timiş

Un comentariu pana acum.

1. Lucian spune:

Am impresia ca femeile si mai ales copilele devin o marfa a carei pret se negociaza. Eu as insista pe diferentierea dintre viol si raport sexual…o gasesc esentiala…violul trebuie sa ramana fapta penala, santionata in consecinta.