Revista presei 22 decembrie 2012

Opinia Timişoarei

Administraţie:

 • Demolarea „acvariului“ din centrul Timisoarei a inceput. Primarul Nicolae Robu a scos primul surub! FOTO!

Ca sa arate tuturor ca se tine de cuvant, dupa ce a promis ca va demola Acvariul in 6 luni, primarul Robu a adunat toata presa din Timisoara la scoaterea primului surub din constructia de sticla din centrul orasului (pe larg aici).

Social:

 • S-au castigat Mosii de Ciocolata de 4 kilograme si aproape 1 kilogram la TOMBOLA ciocolateriei Schoko Baroque din Timisoara! FOTO si VIDEO!

Sarbatori si mai dulci pentru doi dintre timisorenii care si-au facut cumparaturile la  cea mai noua si mai cocheta ciocolaterie in stil vienez deschisa in luna cadourilor la Timisoara, Schoko Baroque (pe larg aici).

 • Un copil din Timisoara a trait un miracol, dupa ce scris o scrisoare catre Dumnezeu

Dumnezeu lucreaza in echipa! A aflat-o un pusti din Timisoara care si-a pierdut cel mai bun prieten. I-a cerut Celui de Sus sa-i dea o mana de ajutor si a aflat ca Doamne Doamne are colaboratori de nadejde: Ecovet si Facebook! (pe larg aici)

Tion

Administraţie:

 • Robu a scos primul surub de la acvariu, restul se demoleaza anul viitor

Costumat cu o cască albastră în cap, primarul Nicolae Robu s-a deplasat, sâmbătă dimineaţa, la acvariu. Acolo, ajutat de şofer, edilul s-a urcat pe o scară şi a scos primul şurub, dând astfel startul demolării construcţiei de metal şi sticlă din Piaţa Victoriei din Timişoara. Continuarea va fi însă anul viitor (pe larg aici).

Social:

 • La Verde pentru Biciclete sarbatorile de iarna sunt tot ecologice

Crăciunul biciclistic a fost sărbătorit aşa cum se cuvine şi în acest an de fanii acestui gen de deplasare. Cum? Tot ecologic, prin pedalatul care a alimentat o instalaţie de beculeţe care reprezintă o bicicletă simbolică situată pe sediul Verde pentru Biciclete (pe larg aici).

 • Unde ne tratam greturile dupa petreceri exagerate, in Timisoara

Timişenii care vor exagera cu mâncarea în perioada sărbătorilor de iarnă trebuie să ştie că în această perioadă unităţile medicale vor funcţiona după un anumit program. În Spitalul Judeţean, bolnavii fără restricţii alimentare vor avea meniu de sărbătoare (pe larg aici).

 • Clientii Iulius Mall au fost Mos Craciun pentru 30 de copii

“Bradul Dorinţelor”, acţiune caritabilă derulată de Iulius Mall, şi-a atins scopul şi în acest an. Un număr de 30 de copii au fost răsplătiţi cu daruri în urma campaniei în care clienţii centrului comercial au fost participanţi activi (pe larg aici).

 • 140 de ani de cand s-a pus temelia muzeelor din Timisoara

Oameni ale căror destine, profesii sau pasiuni sunt legate de viaţa muzeelor timişorene s-au întâlnit în Sala Barocă pentru a sărbători 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Istorie şi Arheologie din Banat (pe larg aici).

 • Lacrimosa pentru victimele Japoniei si Lumina de la Bethleem pentru melomanii timisoreni

Un concert japonez în primă audiţie, cântat la un flaut din aur: de o astfel de rarisimă trataţie muzicală s-au bucurat timişorenii care s-au aflat vineri seara în sala Capitol, la evenimentul dedicat împlinirii a 110 ani de relaţii diplomatice între Japonia şi România. În partea a doua a programului, orchestra Filarmonicii Banatul, condusă de dirijorul nipon Koichi Inoue, a interpretat Recviemul în re minor de Mozart, în memoria victimelor teribilului cutremur din 11 martie 2011 şi ale tsunami-ului şi tragicelor evenimente de la Fukushima care au urmat (pe larg aici).

Economic:

 • Casele din Timisoara sunt la reducere. Cea mai mare este de jumatate de milion de euro

Cine a investit în domeniul imobiliar în anii de dinainte de criză şi a sperat că va reuşi să facă un profit frumuşel în această perioadă nu prea a avut noroc. Cei care nu au mai fost dispuşi să rişte au renunţat la pretenţii şi au redus preţurile chiar cu jumătate de milion de euro! (pe larg aici)

Cultural:

 • Spectacol-lecitina despre mineriada, la Timisoara

Un „spectacol -lecitină” despre mineriada din 1990 încheie săptămâna teatrului studenţesc dedicat Revoluţiei de la Timişoara. Teatrul Thespis sfârşeşte anul 2012 cu o importantă lecţie de viaţă şi istorie (pe larg aici).

 • La Teatrul National Timisoara vacanta incepe pe muzica lui Ilie Stepan

La Teatrul Naţional Timişoara, Vacanţa de iarnă vine astăzi, cu o premieră care încheie anul 2012. Muzica spectacolului este creată de cel mai nou cetăţean de onoare al urbei, compozitorul Ilie Stepan (pe larg aici).

Timişoara Express

Administraţie:

 • Surubul lui Nic. Robu

Cine credeţi că s-a trezit de dimineaţă, sâmbătă dimineaţă, şi-a pus casa de protecţie în cap şi a venit la conferinţa de presă pentru a anunţa că începe oficial demolarea acvariului din Piaţa Victoriei? Primaaarul Nicolaeee Robuuu!… Care a vrut neapărat să marcheze momentul festiv înainte de Crăciun, simbolic, de fapt, pentru că acvariul în sine va fi dărâmat undeva de-a lungul anului viitor, încă nu se ştie exact când şi cum (pe larg aici).

 • Ce si cate utilaje deszapezesc drumurile nationale ale Banatului?

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România aduce la cunoştinţa publicului informaţii privind contractele pentru întreţinerea pe timp de iarnă 2012-2013, numărul de utilaje prevăzut, precum şi obiectivul acestor contracte. Astfel, la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri TIMIŞOARA (pe larg aici).

Social:

 • Politistii nu cred in Mos Craciun

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş au fost cuprinşi de atmosfera sărbătorilor începând de ieri, când pragul inspectoratului a fost trecut de colindătorii care le-au descreţit frunţile şi le-au umplut sufletele de… căldură (pe larg aici).

 • Premiu de excelenta pentru Timisoara Express

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a organizat, ca la fiecare final de an de o vreme încoace, o întâlnire de bilanţ al anului care se încheie, dar şi de premiere a reprezentanţilor mass-media care au excelat în informarea cetăţenilor despre manifestările şi evenimentele găzduite de această organizaţie reprezentativă a spaţiului economic şi a mediului de afaceri din Timişoara, din Banat şi din regiunea de vest a ţării. Printre cei premiaţi s-a numărat şi publicaţia Timişoara Express, care a ieşit în evidenţă prin cele mai numeroase şi utile materiale informative dintre publicaţiile online din zona Banatului. Adică, cităm, “pentru fidelitate, profesionalism, echidistanţă şi disponibilitate în mediatizarea şi reflectarea activităţilor organizaţiei şi ale mediului de afaceri” (pe larg aici).

 • Colinde romanesti pentru refugiati din Africa si Asia

Solicitantii de azil din Timisoara au avut parte de un concert de colinde si obiceiuri traditionale de craciun, organizat de AIDRom – Asociatia Ecumenica a Bisericilor din Romania si ARCA – Forumul Roman pentru Migranti si Refugiati, unde au participat atat solicitanti de azil, care locuiesc in cadrul Centrului de Urgenta AIDRom Timisoara (grupuri vulnerabile), cat si persoane cazate in Centrul Regional de Cazare si Proceduri Timisoara (pe larg aici).

Vest24

Administraţie:

 • Primarul Robu, cu casca albastra in cap, a dat startul demolarii acvariului din Piata Victoriei

Cu două zile înaintea expirării termenului limită impus de Hotărârea de consiliu local, primarul Nicolae Robu a organizat o conferință extraordinară de presă, sâmbătă dimineața, pentru a anunța triumfalist că va începe demolarea acvariului din Piața Victoriei (pe larg aici).

Social:

 • Centre de permanenta pe perioada sarbatorilor de iarna, la Timisoara

În perioada sărbătorilor de iarnă, timişorenii pot apela, pentru anumite cazuri de urgenţe medicale, şi la medicii aflaţi în gardă de 24 de ore în cele 5 centre de permanenţă din oraş (pe larg aici).

 • Meniu de sarbatoare pentru pacientii de la Spitalul Judetean Timisoara

Bolnavii care vor rămâne internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara în perioada sărbătorilor de iarnă, vor avea parte de un meniu de sărbătoare în data de 25 decembrie şi în 1 ianuarie . Unitatea spitalicească are un program special în următoarea perioadă (pe larg aici).

 • Craciunul a venit si pentru copiii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva „Paul Neveanu” din Timisoara

Sărbătoarea Crăciunului înseamnă, poate mai mult decât orice, momentul din an când ne bucurăm de căldura familiei şi suntem recunoscători pentru ceea ce avem, simţind nevoia de a împărtăşi cu ceilalţi (pe larg aici).

Ora de Timiş

Administraţie:

 • Ponta: „Nu dăm bani pentru revoluţionarii care şi-au descoperit Revoluţia după 2000”

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, după prima şedinţă a noul Guvern, că îşi menţine decizia de nu a acorda niciun ban de la buget acelor persoane care pretind că sunt revoluţionari (pe larg aici).

 • A ÎNCEPUT DEMOLAREA PARȚIALĂ A ACVARIULUI. Primarul face o concesie pentru 170 de timișoreni care au plătit să petreacă Revelionul în clădirea de sticlă

Vom scăpa de clădirea de sticlă din centrul orașului care obturează vederea spre cea mai veche clădire din Timișoara, Castelul Huniade ce găzduiește Muzeul Banatului. Sâmbătă dimineața, primarul Nicolae Robu a convocat o conferință extraordinară de presă la sediul Primăriei Timișoara la care a apărut purtând o cască (pe larg aici).

Social:

 • Program de sărbători la Enel. Vezi când îți poți plăti factura!

Programul de funcţionare al Punctelor Enel şi al casieriilor din judeţul Timiș, în perioada sărbătorilor de iarnă este următorul: … (pe larg aici).

 • Copiii sărmani sunt invitați la Crăciunul Orfanilor în 26 decembrie la Biserica Eclesia

Asociaţia Evanghelistică şi de Caritate ,,Isus Speranţa României”, împreună cu Biserica Creştină Baptistă ,,Eclesia” din Timişoara, organizează în a doua zi a Naşterii Domnului nostru Isus Hristos, 26 decembrie,  de la ora 10:00, la Biserica „Eclesia” din Timişoara, situată pe str. Mureş nr. 1-3 (Piaţa Doina, fostul Cinematograf Unirea), a XXI-a ediţie a evenimentului ,,Crăciunul Orfanilor” (pe larg aici).

 • Copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara au un Crăciun fericit: darurile Asociaţiei Elpis au înveselit Cluburile de joacă

Sărbătoarea Crăciunului înseamnă, poate mai mult decât orice, momentul din an când ne bucurăm de căldura familiei şi suntem recunoscători pentru ceea ce avem, simţind nevoia de a împărtăşi cu ceilalţi. Naşterea Mântuitorului a fost un dar pentru noi toţi, o şansă şi un nou început, care stau sub semnul iubirii de aproape, al iertării şi al solidarităţii, căci “dăruind vei dobândi”. Ghidându-se după acest principiu, Asociaţia Elpis a adus lumină şi bucurie în sufletele şi pe chipurile copiilor de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Paul Popescu Neveanu” din Timişoara (pe larg aici).

Economic:

 • A fost publicat registrul provizoriu al persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare

Direcția Generală a Finanțelor Publice Timiș aduce  la cunoștința contribuabililor că pe site-ul ANAF, la adresa http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/Informatii/Infoagec/TVAIncasare, a fost publicat „Registrul provizoriu al persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare” (pe larg aici).

Cultural:

 • Ce a văzut Parisul, la “Piper pe limbă”

Invitaţii lui Robert Şerban la emisiunea “Piper pe limbă”, de sâmbătă, 22 decembrie, ora 20,30, de la TVR Timişoara, vor fi filologul Oana Doboşi şi scriitorul Alexandru Potcoavă, care şi-au petrecut ultimii doi ani la Paris. Astfel, dialogul dintre cei trei va fi despre Parisul cultural, viaţa editorială franceză, literatura română şi literatura franceză, surprizele pe care un mare oraş le furnizează etc. Totodată, se vor prezenta cele mai noi cărţi apărute în librăriile din România (pe larg aici).

De Banat

Administraţie:

 • „Acvariul” a pierdut un magazin, restul, la anul / FOTO

Primarul Nicolae Robu și-a văzut visul cu ochii: sâmbătă la prânz a început demolarea „acvariului”. Liberalul a și scos, demonstrativ, primele două șuruburi de la singurul spațiu care va dispărea deocamdată. Momentan, atât covrigăriile, cât magazinul alimentar sunt deschise. Mai mult decât atât, la restaurant va fi organizată și o petrecere de Revelion (pe larg aici).

 • Bojin a pupat deja 32 de primari PD-L

La începutul lui noiembrie, Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, anunţa că a bătut palma cu 20 din cei 40 de primari non-USL din judeţ. Numărul acestora a crescut spectaculos în ultimele două săptămâni, după alegerile parlamentare (pe larg aici).

 • Se demoleaza „acvariul”!

Clădirea de sticlă din Piața Victoriei va fi pusă la pământ sâmbătă! Operațiunea de demolare, aprobată de primarul Nicolae Robu acum aproximativ două săptămâni, e programată să înceapă în scurt timp (pe larg aici).

Social:

 • Casieriile Enel, deschise in 24 si 31 decembrie

Dacă nu ați achitat încă facturile Enel, o puteți face chiar și în Ajunul Crăciunului sau în ultima zi a anului, la casieriile companiei. Există, de asemenea, modalități alternative de plată. Programul de funcţionare al Punctelor Enel şi al casieriilor din judeţul Timiș, în perioada sărbătorilor de iarnă este următorul: … (pe larg aici).

Ziua de Vest

Administraţie:

 • Consiliul pentru Combaterea Discriminării avertizează medicii: „Diagnosticul «Infecție cu HIV», interzis!”

Prin Hotărârea nr. 479 din 12 noiembrie 2012, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a avertizat Ministerul Sănătății că unii medici aplică un tratament diferenţiat, discriminatoriu, la adresa persoanelor infectate cu HIV, fapt ce determină încălcări grave ale dreptului la sănătate, la îngrijire medicală, la securitate socială şi la servicii sociale, precum şi dreptul la demnitatea personală a persoanelor infectate HIV (pe larg aici).

 • A început demolarea acvariului din Piaţa Victoriei

Aşa cum s-a promis în campania electorală pentru alegerile locale, clădirea de sticlă din centrul Timişoarei (Piaţa Victoriei) va deveni istorie încă din primele şase luni din mandatul noului primar, Nicolae Robu. Sâmbătă, 22 decembrie 2012, o echipă de muncitori, supravegheată de primar, a început demolarea clădirii cunoscute sub numele de „acvariu” (pe larg aici).

Social:

 • Ce a însemnat anul 2012 pentru Fundaţia „Pentru Voi” Timişoara?

În anul 2012, „Pentru Voi” Timișoara a luptat pentru a duce mai departe ce a construit timp de 16 ani – un model de excelenţă recunoscut la nivel naţional şi internaţional şi pentru demnitatea celor 195 de beneficiari – persoane cu dizabilități (pe larg aici).

 • Familia Regală a ajuns la Săvârşin, pentru a petrece Sărbătorile de Iarnă

Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana au sosit, joi, la Castelul Regal de la Săvârşin, din judeţul Arad, acolo unde, ca în fiecare an, Familia Regală a României va petrece Sărbătorile de Iarnă (pe larg aici).

 • Clienţii Iulius Mall au îndeplinit dorinţele a 30 de copii nevoiaşi

Şi în acest an, bănăţenii au adus zâmbete pe chipurile a zeci de copii cărora le-au îndeplinit dorinţele de Crăciun. Cei cu suflet mare au transformat în realitate visele prichindeilor, exprimate în felicitările din „Bradul Dorinţelor”, o campanie socială cu tradiţie a Iulius Mall (pe larg aici).

 • Moş Crăciun UPC a oferit daruri bătrânilor şi copiilor asistaţi

Tradiţionala acţiunea ,,UPC – Alături de Copii şi Bunici cu Ocazia Sărbătorilor de Iarnă” s-a desfăşurat vineri, 21 decembrie, în Sala de Consiliu din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara (pe larg aici).

Vocea Timisului

Social:

 • Din sufletul Ripensiei, pentru cei mici

În cursul acestei săptămâni, jucătorii Ripensiei Timişoara, împreună cu atrenorul Ovidiu Olariu, au vizitat două centre de plasament, unde au împărţit pachete micuţilor, aducându-le, astfel, un zâmbet in pragul Sărbătorilor de Crăciun (pe larg aici).