Revista presei 11 decembrie 2012

Renaşterea bănăţeană

Politic:

 • Încă doi parlamentari de Timiş

Timişul mai are încă doi parlamentari. În urma redistribuirii naţionale, în Parlamentul României au mai intrat doi candidaţi din Timiş. Aceştia deputatul Zsolt Molnar, de la UDMR, şi senatorul Ioan Iovescu, de la PP-DD. Astfel, judeţul Timiş va avea 19 parlamentari faţă de 14 cât erau până acum (pe larg aici).

 • Reacţii ale unor politicieni timişoreni după încheierea alegerilor

Bojin aşteaptă o stare de normalitate   Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, spune că cetăţenii au înţeles importanţa acestor alegeri şi au votat masiv cu USL, lucru pentru care le mulţumeşte (pe larg aici).

 • Ilie Sârbu, cele mai multe voturi în Timiş

Centralizarea tuturor rezultatelor de la alegerile parlamentare arată că, în judeţul Timiş, cele mai multe voturi le-a obţinut Ilie Sârbu.   Candidatul USL în Colegiul 4 Senat a fost votat de către 32.634 de alegători. Pe locul 2 s-a situat Ben-Oni Ardelean, candidat USL în Colegiul 1 Senat, care a obţinut 27.728 de voturi (pe larg aici).

 • “Vreau să construim, să dezvoltăm județul Timiș” – Interviu cu Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș (pe larg aici).

Administraţie:

 • Percheziţii în Timiş şi Caraş pentru infracţiuni informatice. 100 de cetăţeni americani au fost păgubiţi

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj efectuează marţi 27 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin, pentru prinderea unor suspecţi de fraude informatice care au înşelat aproximativ 100 de cetăţeni americani, prejudiciul ridicându-se la patru milioane de dolari (pe larg aici).

 • ADIO, TELPARK, cu tot cu conducere! Parcăm GRATIS în ianuarie!

Sistemul de parcare Telpark, care a creat atâtea necazuri timişorenilor, va fi desfiinţat, a anunţat, astăzi, primarul Nicolae Robu. Totodată, societatea care controlează Telpark, Administrarea Domeniului Public (ADP), va fi absorbită de Societatea Drumuri Municipale (SDM). „Nu se poate fără taxă, dar vom înlocui Telpark cu un sistem mai în interesul cetăţenilor. Sunt în pregătire materialele juridice necesare acestui act de absorbţie a ADP de către SMD, problema urmând să fie dezbătută la şedinţa consiliului local din 18 decembrie (pe larg aici).

Social:

 • Centru de excelenţă chirurgicală pentru timişoreni

Afecţiunile tiroidiene, varicele, hernia, colecistul şi bolile de sân vor putea fi tratate prin operaţii efectuate în condiţii occidentale la Centrul de excelenţă chirurgicală “Sfânta Maria” din Timişoara, proaspăt reamenajat şi dotat cu echipament medical de ultimă generaţie (pe larg aici).

 • Valeriu Tabără, supus unei prime intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean din Timişoara

Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, care a suferit fractură de femur la ambele picioare în urma unui accident rutier, a fost supus unei prime intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean din Timişoara, a doua urmând să aibă loc săptămâna viitoare.   Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Timişoara, Liana Dacilescu, a declarat că fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără a fost operat luni la Secţia de ortopedie a unităţii medicale, intervenţia decurgând în condiţii normale (pe larg aici).

Cultural:

 • Medicină şi… pictură

Miercuri seara, la ora 19, în cadrul Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, dr. Nicolae Balica, specialist ORL, va fi protagonistul unui eveniment plastic, ca autor al unei expoziţii de pictură şi grafică a cărei deschidere va avea loc în incinta Căminului 1- 2, în Amfiteatrul de farmacie (pe larg aici).

Opinia Timişoarei

Politic:

 • Candidatii Adrian Orza (ARD) si Marius Dugulescu (PP-DD) contesta rezultatul votului din Timis

Candidatul ARD la Camera Deputatilor, Adrian Orza si candidatul PP-DD la Camera Deputatilor Marius Dugulescu, au depus contestatii si cer renumararea voturilor din colegiul electoral in care au candidat (pe larg aici).

 • Vasile Blaga, Cornel Samartinean si Adrian Diaconu intra in Parlament, la suplimentare

Nu au castigat colegiile in care au candidat, dar ajung in Parlamentul Romaniei pentru a-i reprezenta pe cei care i-au votat. Este vorba de candidatii ARD Vasile Blaga si Cornel Samatinean, precum si de Adrian Diaconu de la PP-DD (pe larg aici).

Administraţie:

 • Descinderi pentru infractiuni informatice in Timis si alte 7 judete. Americani pagubiti de 4 milioane de dolari

Procurorii DIICOT au descins marti dimineata la 27 de adrese din Timis, Caras-Severin, dar si din alte 6 judete, precum si din Bucuresti. Au retinut 20 de persoane pentru infractiuni informatice. Practic, hackerii postau pe internet anunturi fictive, iar americanii cadeau in plasa (pe larg aici).

 • Profu’ Robu da note la deszapezire: 8,5. A pus GPS-uri pe utilaje si le urmareste pe calculator cum isi fac treaba. Primaria a incheiat contracte de deszapezire pentru nici jumatate din strazile Timisoarei. Pentru restul…Dumnezeu cu mila

Din peste 1000 de strazi cat are Timisoara, cele doua firme care curata orasul de zapada, Retim si SDM, au contracte pentru numai 423. Cu alte cuvinte, in mai mult de jumatate de oras, deszapezirea si-o fac …cetatenii (pe larg aici).

 • Primarul Timisoarei cauta tapi ispasitori pentru cum circula tramvaiele iarna si il ameninta cu demisia pe seful RATT

Nicio firma nu s-a miscat bine, dar in Timisoara nu a existat niciun blocaj in trafic! Sunt cuvintele primarului Nicolae Robu care le-a spus timisorenilor  furiosi pe felul cum s-a facut deszapezirea in oras ca sunt “partizani politici” si ca din punctul lui de vedere s-a curatat cum trebuie, cat s-a putut. Culmea, tot el recunoaste insa ca nu e multumit de societatile implicate in activitatea de deszapezire (pe larg aici).

 • Parcare gratis in ianuarie la Timisoara! Abonamentele TelPark din luna decembrie vor fi valabile si in prima luna din 2013

Conducerea Primariei Timisoara a decis ca timisorenii care si-au facut abonamente de parcare pe luna decembrie sa le foloseasca si in ianuarie 2013, din cauza faptului ca cei de la Societatea de Administrare a Domeniului Public nu au deszapezit parcarile (pe larg aici).

 • Adio Telpark! Primaria Timisoara desfiinteaza ADP si inlocuieste sistemul de parcare! Societatea va fi absorbita de SDM

Societatea de Administrare a Domeniului Public va fi desfiintata, prin absorbia de catre SDM. Conducerea Primariei Timisoara a decis sa desfiinteze si TelPark, inlocuindu-l cu un sistem “mai in interesul cetatenilor” (pe larg aici).

Social:

 • Echipele de interventie ale EON Gaz, pasari rare! O familie din Timisoara sta fara caldura si apa calda din pricina unei avarii ignorate de cei de la gaz

La minus 10-12 grade celsius, temperaturi frecvente in aceste nopti la Timisoara, o familie rabda de frig in propria casa. Nu are nici apa calda si nici nu poate gati pentru copii (pe larg aici).

 • Pietonii timisoreni fac slalom printre muntii de zapada si merg pe carosabil ca sa nu se trezeasca cu turturi in cap

A patra zi cu zapada la Timisoara nu se arata prea roz pentru timisoreni, mai ales pentru pietoni, care trebuie sa ocoleasca mormanele de zapada aruncate pe trotuar de cei care au deszapezit strazile. In plus, trebuie sa evite sa mearga pe langa cladiri (pe larg aici).

Tion

Politic:

 • Orza şi Dugulescu cer renumararea voturilor

Fostul viceprimar PNŢCD Adrian Orza, care a candidat la alegerile parlamentare sub sigla ARD cere renumărarea voturilor din Colegiul 3 Deputaţi Timişoara. Acelaşi lucru îl cere şi Marius Cristinel Dugulescu. Ei nu speră că o pot depăşi pe Maria Grapini, care a obţinut aproape 12.500 de voturi în acel colegiu, ci pe colegii lor de alianţă şi partid care au intrat în Parlament în urma redistribuirii voturilor (pe larg aici).

 • Judetul Timis ar putea avea 19 parlamentari

Timişul ar putea să aibă nu 14 parlamentari, zece deputaţi şi patru senatori, câte colegii uninominale au fost în judeţ, ci 19, după încheierea celor două runde de redistribuire a voturilor, potrivit unor surse. Surpriza cea mai mare, cauzată de sistemul de vot mix folosit la alegerile parlamentare din 9 decembrie, o constituie faptul că ARD şi PP-DD vor avea un număr egal de aleşi în Timiş (pe larg aici).

Administraţie:

 • Profesorul Robu da nota mare deszapezirii din Timisoara

Fostul rector al Politehnicii Timişoara, actual primar al Timişoarei, Nicolae Robu, a dat nota 8,5 deszăpezirii făcute pe marile artere din municipiu. El recunoaşte că pe străzile mai mici s-a intervenit mai puţin sau chiar deloc, însă susţine că acest lucru s-a întâmplat din cauza contractului semnat de fosta administraţie şi din cauza capacităţii limitate a firmelor de a interveni (pe larg aici).

 • Telpark va fi desfiintat, ADP va fi absorbit de SDM

Mult-hulitul sistem de parcare din Timişoara, Telpark, va fi desfiinţat, a anunţat, marţi, primarul Nicolae Robu. Şi societatea care controlează acest sistem, Administrarea Domeniului Public (ADP), urmează să fie desfiinţată şi absorbită de Societatea Drumuri Municipale (SDM) (pe larg aici).

 • Descinderi la hackerii din Timis, implicati intr-o frauda de 4 milioane de dolari

Mai multe percheziții au avut loc la primele ore ale dimineții în capitală și în alate șapte județe din țară, printre care și județul Timiș. Procurorii DIICOT din Gorj au coordonat această acțiune pentru destructurarea unei grupări de hackeri. Suspecții au înșelat peste 100 de americați prin intermediul unor site-uri de licitații falsificate. Prejudiciul cauzat se ridică la suma 4 milioane de dolari (pe larg aici).

Social:

 • Premii pentru cei mai buni elevi si profesori din Timis

În sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş au fost premiaţi, marţi, cei mai buni elevi şi profesorii lor din Timiş. În cadrul manifestării PRO JUVENTUTE 2012 au fost premiaţi 72 de elevi şi 82 de profesori, care au primit plachetă, diplomă şi sume de bani (pe larg aici).

 • Profesorul anului, premiat la Inspectoratul Scolar Timis

Alexandru Iovanovici a fost numit Profesorul anului în Timiş şi a fost premiat, marţi, la sediul Inspectoratului Şcolar Timiş de către o firmă din oraş (pe larg aici).

 • Ziua cand puteti alege intre Sevres, Biedermeier si briliante, la Timisoara

Aţi visat vreodată să aveţi acasă o superbă amforă de Sevres? O puteţi licita, începând cu 32 000 de lei. Vasul este una dintre piesele de rezistenţă ale licitaţiei de antichităţi şi bijuterii care va avea loc în 12 decembrie 2012, la Timişoara (pe larg aici).

 • Rotarienii au strans 300.000 de lei pentru continuarea proiectului „Zece şcoli de nota 10”

Unul dintre cele mai selecte evenimente mondene a iernii a avut loc, la finalul săptămânii trecute, la Complexul Senator. Rotarienii timişoreni au organizat balul anual, scopul acestuia fiind de a strânge noi fonduri pentru proiectul de suflet derulat în acest an de organizaţie, „Zece şcoli de nota 10” (pe larg aici).

 • Ceva de Spus: noua asociatie care lupta pentru o Timisoara accesibila si capitala culturala

Ceva de Spus a fost până acum un grup informal de autoreprezentanți, persoane cu dizabilități fizice și intelectuale, care s-a făcut remarcat prin campania împotriva inscripționărilor discriminatorii din Parcul Copiilor şi din alte spaţii publice din Timișoara prin care se interziceau folosirea echipamentelor de joacă de către copiii cu dizabilități, lucru remediat ulterior de autoritățile locale. Odată cu prima ninsoare serioasă la Timişoara s-a înființat și Asociația Ceva de Spus, o nouă organizație importantă din domeniul dizabilității, formată din autoreprezentanți și având la conducere persoane cu dizabilități fizice și intelectuale (pe larg aici).

Cultural:

 • Incanto Quartetto, cea mai frumoasa poveste de iarna

Incanto Quartetto încheie încă un an de evenimente muzicale pline de farmec, inspiraţie şi generozitate artistică propunând publicului un concert special, care adună cele mai frumoase partituri, amintiri şi poveşti cântate (pe larg aici).

 • ”Tigrul pianist” Timur Sergeyenia concerteaza la Timisoara

„Un pianist-tigru, în tradiţia rusă”, nota publicaţia Main-Post din Germania, despre artistul care va cânta de două ori în această săptămână pentru melomanii din Timişoara. Timur Sergeyenia este din nou oaspete al Filarmonicii Banatul, alături de celebrul dirijor Misha Katz (pe larg aici).

 • Filip Florian vine cu Toate bufnitele la Timisoara

Filip Florian, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori români, îşi va reîntîlni cititorii timişoreni cu prilejul apariţiei celui mai recent roman al său, Toate bufniţele, bestseller al Editurii Polirom la Gaudeamus 2012 (pe larg aici).

Timişoara Express

Politic:

 • Iata-i pe alesii Timisului

Senatul României va cuprinde pentru următorii patru ani 122 de parlamentari USL, 24 – ARD, 21 – PPDD şi 9 – UDMR. În timp ce în Camera Deputaţilor vor fi: 273 – USL, 56 – ARD, 47 – PPDD, 18 – UDMR, 18 – minorităţi. Din judeţul Timiş, lista parlamentarilor pentru mandatul 2012/2016 este formată din următorii: … (pe larg aici).

 • Cum si ce au votat timisenii?

Biroul Electoral Judeţean (BEJ)  a finalizat centralizarea voturilor din judeţul Timiş. La Camera Deputaţilor, USL a obţinut 56,28 %, ARD – 20,79 %, PPDD – 13,25 %, iar UDMR – 3,11 %. La Senat, USL a obţinut 59,30 %, ARD – 21,47 %, PPDD – 13,54 % şi UDMR – 3,52 % (pe larg aici).

Administraţie:

 • Hotelul de boschetari si-a depasit planul

În zilele de week-end, mai precis sâmbătă şi duminică au fost aduse în acest adăpost 35, respectiv 37 de persoane, iar în cursul zilei de luni 43 de persoane, jumătate dintre acestea prezentându-se singure la ora deschiderii adăpostului. Majoritatea dintre aceste persoane pleacă voluntar dimineaţa, în jurul orei 05.30-06.00, deoarece, după cum au declarat, execută diverse munci ocazionale cum ar fi curăţarea zăpezii sau ajutarea comercianţilor din zonele pieţelor. Pe lângă locaţia de pe str. Învăţătorului, alte centre care adăpostesc persoane cu probleme sociale sunt Centrul de zi şi de noapte pentru copiii străzii de pe str. I. Slavici, în cazul minorilor, iar în cazul adulţilor Fundaţia Timişoara 89 de pe spl. N. Titulescu nr. 2 şi Azilul de noapte Caritas de pe str. C. Brâncoveanu nr. 50. Situaţia oamenilor străzii, a cerşetorilor şi minorilor lipsiţi de supraveghere rămâne în atenţia Poliţiei Locale care acţionează în continuare pentru depistarea şi monitorizarea  acestora (pe larg aici).

 • ATOP vegheaza, CJT controleaza

A avut loc şedinţa de constituire a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş, preşedinte ATOP fiind desemnat Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş. ATOP va funcţiona în cadrul a trei comisii cu atribuţii în situaţii de urgenţă, drepturile omului şi consultanţă, planificarea şi evaluarea indicatorilor de performanţă, Din această structură mai fac parte Marcel Mihoc, Traian Stancu, Liviu Borha, Paul Moldovan şi Ilie Bertea (consilieri judeţeni), Sorin Muntean (şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş), Gheorghe Moldovan (reprezentantul Corpului Naţional al Poliţiştilor), subprefectul Liliana Oneţ şi trei reprezentanţi ai … societăţii civile: Ilie Borţun, Viorel Bota şi Dumitru Dinulescu. Viitoarea şedinţă s-ar putea desfăşura tot în cursul lunii decembrie, pentru stabilirea priorităţilor pe 2013 (pe larg aici).

 • Directorul ADP nu va fi concediat. Va fi vacantat…

Administraţia Domeniului Public se va desfiinţa şi se va contopi prin absorbţie cu Societatea de Drumuri Municipale. Primarul Nicolae Robu a declarat că se lucrează la un proiect de hotărâre prin care cele două societăţi comerciale ale Consiliului Local al municipiului Timişoara se vor contopi într-una singură, cel mai probabil în luna ianuarie proiectul de hotărâre fiind supus votului în Consiliul Local. În acelaşi timp, sistemul de parcare Telpark va fi desfiinţat şi se va căuta o altă formulă de parcare în oraşul de pe Bega (pe larg aici).

 • Perchezitii, licitatii frauduloase, Secret Service si FBI

În urma a 27 de percheziţii efectuate în Bucureşti şi judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin a fost destructurat un grup infracţional care a cauzat un prejudiciu estimat la 4.000.000 dolari, prin organizarea de licitaţii frauduloase pe site-uri internaţionale de profil. Pentru obţinerea materialului probator necesar documentării activităţii infracţionale, desfăşurate pe teritoriul S.U.A., în cauză s-a colaborat atât cu United State – Secret Service, cât şi cu F.B.I. (pe larg aici).

Social:

 • Expozitie de icoane la Infocentrul turistic

Infocentrul Turistic din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara găzduieşte în pragul sărbătorilor de Crăciun o Expoziţie de icoane, proiect al Specializarii Conservare-Restaurare din cadrul Facultăţii de Arte şi Design, Universitatea de Vest din Timişoara (pe larg aici).

Cultural:

 • Germanii… Shakespeare si Cehov

După premierele Ţinuturile joase şi derdiedans, prezenţe festivaliere la Bucureşti şi Oradea, obţinerea a cinci premii şi organizarea unei recent încheiate microstagiuni cu oaspeţi din ţară şi străinătate, Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) lucrează la următoarele două producţii ale stagiunii 2012/2013, dedicate de această dată creaţiilor unor reprezentanţi de vârf ai literaturii clasice universale: William Shakespeare şi Anton Pavlovici Cehov (pe larg aici).

 • Poveste de iarna cu quartetul Incanto

„Poveste de iarnă”, cea mai frumoasă dintre toate, un puzzle muzical pentru coarda sensibilă a celor care primesc invitaţia lansată de Incanto Quartetto la concertul din data de 13 decembrie 2012, de la ora 19, în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş (pe larg aici).

Vest24

Politic:

Surprize de proporţii după redistribuirea voturilor. Judeţul Timiş ar putea avea un număr de cinci parlamentari în plus faţă de numărul colegiilor uninominale. Vedeţi în continuare cine a prins ultimul tren către Parlament (pe larg aici).

Administraţie:

 • Robu da nota 8,5 deszapezirii de pe marile artere din Timisoara

Primarul Nicolae Robu a declarat că nu este pe deplin mulţumit de modul în care companiile care au câştigat licitaţiile pentru deszăpezirea oraşului – Retim şi SDM – s-au achitat de sarcini, însă susţine că este mulţumit de faptul că în municipiu nu au existat blocaje şi cel puţin pe marile artere se poate circula cu o viteză de 30-40 de km/h (pe larg aici).

 • ADP Timisoara va fi desfiintata! Societatea care controleaza Telpark va fi absorbita de SDM

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, că societatea ADP, care controlează sistemul de parcare Telpark, va fi desfiinţată (pe larg aici).

 • Scoli inchise si monitorizarea orelor de recuperat, in Timis

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au anunţat, marţi, că şcolile din Gottlob, Cenei, Uivar, Giulvăz şi Iohanisfeld au rămas închise, iar inspectorii vor monitoriza şi vor verifica modul în care se recuperează orele pierdute în aceste zile (pe larg aici).

Social:

 • Chirurgie de excelenta, intr-o clinica timisoreana

Cu 350.000 de euro, bani europeni, Centrul Medical Sfânta Maria Timişoara aduce bănăţenilor şansa de a fi trataţi după cele mai înalte standarde medicale. În cele două săli de operaţie noi vor fi invitaţi să lucreze specialişti de renume în chirurgia europeană, iar coordonatorii centrului pregătesc şi semnarea unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, în favoarea pacienţilor asiguraţi (pe larg aici).

 • Consiliul Judetean Timis i-a premiat pe cei mai buni elevi si profesorii lor

Conform tradiţiei care durează deja de 9 ani, Consiliul Judeţean Timiş a acordat şi în acest final de an o recunoaştere şi o recompensă celor mai buni elevi şi profesorilor lor din judeţ, în cadrul manifestării intitulate Pro Juventute (pe larg aici).

 • Primii brazi de Craciun au aparut la Timisoara

Timișorenii care doresc să împodobească anul acesta bradul de Crăciun pot merge deja în pieţele din oraş pentru că au apărut deja primii brazi. Prețurile la brazi sunt cuprinse între 20 și 450 de lei, negociabil, iar pentru cei care nu își pot permite să cumpere un brad natural, o crenguță costă 3 lei (pe larg aici).

Ora de Timiş

Politic:

 • Orza face contestație: i-au lipsit 64 de voturi să intre în Parlament! Nu e singurul candidat din Timiș care cere renumărarea voturilor!

Candidații Adrian Orza de la ARD și Marius Dugulescu de la PP-DD sunt nemulțumiți de rezultatul obținut la alegeri și cer renumărarea sufragiilor. Ei au depus în acest sens contestații la Biroul Electoral Județean (pe larg aici).

 • Demisionează Constantin Ostaficiuc de la preşedinţia PDL Timiş? AFLĂ CE A DECLARAT PENTRU ORADETIMIS.RO

Mai mulţi membri ai PDL Timiş spun că demisia lui Constantin Ostaficiuc din funcţia de preşedinte a filialei este iminentă. Mai mult, aceleaşi surse au afirmat că liderul judeţean al PDL ar fi vrut să demisioneze imediat după alegerile locale din vara acestui an, dar că Vasile Blaga, preşedintele partidului la nivel național, nu i-ar fi acceptat demisia. De data aceasta, deşi PDL Timiş are trei parlamentari – adevărat, toţi intrând în Legislativ de pe locul 2, datorită redistribuirii voturilor -, se pare că Ostaficiuc va părăsi funcţia pe care o deţine (pe larg aici).

 • Popoviciu, Sămărtinean, Blaga și Diaconu intră în Parlament. UPDATE: VEZI LISTA FINALĂ CU SENATORII ȘI DEPUTAȚII DE TIMIȘ

Județul va avea 20 de parlamentari în urma alegerilor din 9 decembrie, cu cinci în plus față de numărul inițial la care se adaugă și deputatul Uniunii Bulgare din România, Niculae Mircovici (pe larg aici).

Administraţie:

 • Primarul îi va cere demisia directorului RATT dacă nu ia măsuri pentru călători

Mai puține tramvaie pe traseu, oameni care au dârdâit de frig prin stațiile RATT și câte 30 de minute în așteptarea unui mijloc de transport, linii înzăpezite. Așa arată transportul în comun din Timișoara în ultimele zile. Ninsoarea care a căzut peste oraș le-a dat mare bătaie de cap celor de la Regia de Transport, iar primarul l-a amenințat, subtil, cu demiterea pe directorul general Ioan Goia (pe larg aici).

 • ADP se desființează prin absorbția de către SDM! Primăria înlocuiește Telpark cu… altceva

„Vom reforma sistemul de parcări cu taxă înlocuind Telpark-ul și punând în locul lui un sistem mai în interesul cetățenilor”, a anunțat, marți, primarul Nicolae Robu.Potrivit acestuia, va fi o schimbare radicală, însă edilul-șef nu a dorit să ofere, deocamdată, mai multe detalii (pe larg aici).

 • Big Brother pe calculatorul primarului: poate vedea în orice clipă unde sunt utilajele RETIM dotate cu GPS. Ce notă dă Robu pentru deszăpezire!

„Companiile care au contracte de deszăpezire nu pot acoperi tot orașul”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu. Noroc cu deținuții, cărora edilul-șef le-a mulțumit pentru ajutor. Robu spune că deszăpezirea nu s-a făcut „perfect”, dar este „foarte bine” (pe larg aici).

 • Zeci de oameni ai străzii solicită găzduire în adăpostul amenajat pe strada Învățătorului, pentru a nu îngheța pe străzi

Situația oamenilor străzii, a cerșetorilor și minorilor lipsiți de supraveghere rămâne în atenția Poliției Locale, care acționează pentru depistarea și monitorizarea acestora. Mai mult decât atât, după întocmirea de fișe persoanelor fără adăpost găsite în stradă, polițiștii locali îi duc pe cei care nu au un acoperiș deasupra capului la adăpostul amenajat pe str. Învățătorului nr. 2. Acest adăpost are disponibile 34 de paturi şi funcţionează din 5 decembrie 2012, între orele 17.00-08.00. În acest interval orar, siguranţa şi ordinea publică sunt asigurate de Poliţia Locală, serviciile de informare şi consiliere fiind asigurate de Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară, iar Cantina de Ajutor Social le va o oferi o masă constând din sandvișuri şi ceai cald (pe larg aici).

 • Amenzi pentru șoferii care opresc sau staționează neregulamentar pe prima bandă de mers

Ca urmare a numeroaselor sesizări referitoare la staţionarea neregulamentară a autovehiculelor pe banda întâi de mers, pe Calea Dorobanţilor, în faţa magazinului Mof SRL, care ingreuneaza circulaţia celorlalţi participanţi la trafic, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație au efectuat, în ultimele două săptămâni, verificări la faţa locului, la date şi ore diferite. În urma acestora, au fost sancţionaţi 11 conducători auto, cu câte 140 lei fiecare, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002 republicată (pe larg aici).

 • DESCINDERI LA HACKERI. Falși licențiați în teologie și medicină dădeau tunuri informatice de milioane de dolari

Percheziții ale procurorilor DIICOT și polițiștilor, marți dimineața, la 27 de adrese din județele Timiș, Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Caraş-Severin și în muncipiul București. Vizați au fost membrii unei grupări infacționale care se oupau cu fraude informatice. Suspecții au înșelat 100 de americani prin intermediul unor site-uri de vânzări unde organizau licitații false. Anunțurile fictive erau postate de învinuiți după modificarea unor anunțuri reale, adrese de mail, sau produselor licitate astfel cumpărătorii erau induşi în eroare şi erau determinaţi să transfere bani în avans, în conturi indicate de hackeri, fără a primi ulterior bunurile licitate (pe larg aici).

 • CONCURS! Pentru ce an candidează Timişoara la titlul de Capitală Europeană a Culturii? VEZI PREMIUL

În 20 decembrie a.c., Timişoara va intra în cursa oficială pentru câştigarea titlului de Capitală Europeană Culturală. Cu acest prilej, Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local, împreună cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană, organizează, la Teatrul Naţional din Timişoara concert de gală, în premieră mondială,  “Balkan Union with Csaba Toth Bagi, Mike Stern & Trilok Gurtu” (pe larg aici).

Social:

 • Premiile PRO JUVENTUTE, la a noua ediție. CJT a premiat zeci de elevi și profesorii care i-au pregătit

Anual, în luna decembrie, CJT acordă unor elevi din judeţul Timiş premiile PRO JUVENTUTE, care au ca scop recunoaşterea rezultatelor deosebite în diferite domenii de învăţământ (pe larg aici).

 • Expoziţie de pictură în căminul studenţilor medicinişti

Picturi inedite vor fi expuse publicului în cadrul Zilelor Universităţii de la UMF. Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Societatea Studenţilor în Medicină Timişoara şi Dr. Nicolae Constantin Balica organizează  vernisajul expozitiei de pictură  „Imagini şi peisaje”, miercuri 12 decembrie, începând cu orele 19:00. Acesta are loc  în incinta căminului 1-2, Amfiteatrul Farmacologie, Str. Regiment 13 Călăraşi, nr. 2, Timişoara. Expoziţia de pictură este organizată în cadrul “Zilelor Universităţii”, iar lucrările vor fi prezentate de poeta Veronica Balaj (pe larg aici).

 • Peste 500 de elevi premianţi din Timiş sunt invitaţi la cinema, de către Clubul Rotary Opera

Elevii de la şcolile din mediul rural, care au obţinut în ultimul an şcolar premiile I, II şi III la învăţătură, vor beneficia de un eveniment deosebit, organizat de către Clubul Rotary Opera din Timişoara. Elevii sunt invitaţi duminică, 16 decembrie, la cinema, pentru a viziona filmul 5 eroi de legendă (pe larg aici).

 • Două săli de operație și 10 saloane din fonduri europene, la Centrul Medical Sfânta Maria din Timișoara

Operațiile pe tiroidă, sân, de colecist, hernie sau de varice, toate acestea pot fi realizate acum și la Centrul Medical Sfânta Maria(strada Romulus nr.62) din Timișoara, care a obținut în urma unui proiect european fonduri în valoare de 350 000 de euro. Cu acești bani au fost realizate două săli pentru operație, noi, dotate cu aparatură foarte performantă, aparat de radiologie în sala unde are loc operația, cameră video care înregistrează toată operația, dar și 10 saloane (pe larg aici).

 • Eveniment caritabil: ”Dăruind prin Poveşti”

Timişoara Toastmasters organizează evenimentul caritabil “Dăruind prin Poveşti”, prin care doreşte să aducă fericirea în sufletele a 57 de copii. Atmosfera va fi una de poveste, iar în cadrul evenimentului, atât sponsorii, cât şi anumiţi membrii ai clubului vor încânta audienţa cu povestioare prin care vor readuce basmele la viaţă (pe larg aici).

 • Roboții care fac sumo i-au adus lui Alexandru Iovanovici titlul de Profesorul anului

La doar 26 de ani și doar cinci ani de învățământ, plătit la oră, profesorul de informatică, Alexandru Iovanovici de la Colegiul C.D. Loga a fost desemnat Profesorul anului. Acesta a fost răsplătit de firma UPC cu un laptop (pe larg aici).

 • Peste 800 de elevi din şcolile din judeţul Timiş au stat şi marţi acasă. Orele pierdute se vor recupera

Elevii din localităţile Gottlob, Iohanesfeld, Cenei, Giulvăz şi  Uivar au stat şi marţi acasă, ei se vor întoarce la cursuri de miercuri. Drumurile nu erau blocate, dar s-a depus gheaţă şi am preferat să ţinem elevii acasă, decât să îi supunem unor accidente rutiere (pe larg aici).

 • Fostul ministru Valeriu Tabără, operat, la Timişoara, după accidentul de maşină

Fostul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, care a suferit fracturi de femur la ambele picioare în urma unui accident rutier, a fost supus unei prime intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean din Timişoara. Starea lui Valeriu Tabără este una în general foarte bună, dar are nevoie de operaţii după fracturile de femur suferite în accident. Fostul ministru a fost supus, luni, unei prime intervenţii, iar săptămâna viitoare va fi operat la celălalt picior (pe larg aici).

 • Licitaţie de bijuterii şi antichităţi, la Andreas

Galeria de antichităţi Andreas, din Piaţa Unirii (Timişoara), organizează miercuri, 12 decembrie, de la ora 18, la sediul galeriei, o licitaţie de bijuterii şi antichităţi (obiecte de artă, obiecte decorative, ceasuri, obiecte de argint). Lucrările (peste 100) şi regulamentul licitaţiei pot fi accesate la adresa www.andreasantic.ro (pe larg aici).

De Banat

Politic:

 • Primenire puternică a grupului parlamentarilor de Timiș

Cel mai probabil, Timișul va fi reprezentat în Parlament de 17 parlamentari (poate chiar 18), dintre care 14 și-au luat mandatul direct, iar trei/patru vor dubla colegiilor, datorită sistemului electoral care este și proporțional, pe lângă uninominal. Dintre aceștia, nouă vor ajunge pentru prima dată în parlament (pe larg aici).

 • Dugulescu o felicita pe Grapini pentru victorie

Candidatul PP-DD pe Colegiul III Deputaţi, Marius Dugulescu şi-a recunoscut sportiv înfrângerea şi a felicitat-o pe câştigătoare colegiului – Maria Grapini, liderul PC Timiş. Chiar dacă nu a ajuns în Parlament pierzând detaşat lupta pe Colegiul III, Dugulescu promite că va continua să-i ajute pe cei necăjiţi (pe larg aici).

 • Oficial: Blaga senator de Timis

Așa cum deBanat.ro a anticipat de luni dimineața, președintele PDL, Vasile Blaga, a reușțit să obțină un madat de senator pe Colegiul III. El a fost înfrânt rușinos de către candidatul USL Matei Suciu, dar datorită principiului proporționalității va fi al doilea senator de pe acest colegiu (pe larg aici).

 • Surpriza de proportii: PP-DD ar putea lua un senator de Timis

La distribuirea și redistribuirea mandatelor de parlamentari care vor avea loc astăzi, este foarte probabil ca să mai apară un mandat de senator. Acesta ar urma să fie luat de candidatul PP-DD pe Colegiul IV Senat, Ioan Iovescu. Acesta îl va dubla pe senatorul PSD Ilie Sârbu pe Colegiul IV Senat (pe larg aici).

Administraţie:

 • Calin Dobra a fost desemnat director al ATOP

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD) a fost desemnat marţi preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş (ATOP). Dobra a dobândit noua funcţie în urma şedinţei de constituire a ATOP (pe larg aici).

 • Robu catre firmele de dezapezire: “Daca nu vă faceti treaba, nu vedeti niciun ban”

Din cele aproximativ 1.000 de străzi cu borduri ale Timişoarei, doar 423 sunt prinse în programul de dezăpezire. Este una dintre explicaţiile pentru care în multe locuri acoperite cu zăpadă din oraş nu s-a simţit nicio intrevenţie (pe larg aici).

 • Cine vor fi noii consilieri locali şi judeteni in vestul tarii

Patru nume noi vor intra în Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş după alegerile parlamentare din 9 decembrie (pe larg aici).

 • SC ADP se desfiinteaza prin fuziunea cu SDM / Adio, Telpark!

Primarul Nicole Robu este decis să-și respecte promisiunile, urmând să desființeze SC Administrația Domeniului Public (ADP). Societatea aparținând Consiliului Local este mai cunoscută datorită faptului că gestionează controversatul sistem Telpark. ADP-ul urmează să fuzioneze cu o altă societate a Consiliului Local, SC Drumuri Municipale (SDM) (pe larg aici).

 • S-a redeschis autostrada Timisoara – Arad

Luni, imediat după ora 15 circualaţia a fost redeschisă pe autostrada Timişoara-Arad. În cursul zilei de ieri dimineaţa mai multe tronsoane din autostradă erau complet blocate. Blocajul prelungit s-a datorat în special viscolului, spun cei de la Drumuri Naţionale (pe larg aici).

 • Grupare specializata in fraude pe internet, anihilata de procurorii DIICOT si politistii de la „Crima Organizata”

Monitorizată de FBI, o grupare specializată în fraude pe internet a fost anihilată de propcurorii DIICOT şi poliţiştii de la „Crimă organizată”. Organizau licitații frauduloase pe internet și îi păcăleau pe americani, reuşind să atragă atenţia FBI-ului. În total, prejudiciul are multe zerouri] (pe larg aici).

Social:

 • Cupa Euroregiunii DKMT la Inot Masters

La bazinul de înot din zona Circumvaţiunii are loc sâmbătă, Cupa Euroregiunii DKMT la Înot Masters. Competiţia de la Timişoara începe de la ora 12 şi este destinată înotătorilor amatori din regiunea DKMT care au împlinit vârsta de 18 ani (pe larg aici).

 • 50 de timisoreni au protestat in fata Casei Muhle

”Dacă tot s-au terminat alegerile, hai să facem ceva concret pentru Timișoara”, așa a sună un îndemn postat doar ieri noaptea pe un site de socializare. În timp ce edilii postează liste cu punctele forte ale eficienţei lor în fața zăpezii, timișorenii luptă pentur patriomoniul lor (pe larg aici).

Vocea Timisului

Administraţie:

 • Timişorenii i-au declarat război lui Nicolae Robu

De sâmbătă, mai exact 8 decembrie, în oraşul de pe Bega a început un adevărat război între cetăţenii oraşului şi primarul acestuia, Nicolae Robu. Datorită condiţiilor meteorologice nefavorabile, Timişoara este sub asediul zăpezii, punând astfel la încercare nervii locuitorilor (pe larg aici).

Social:

 • Încălzirea cu panouri radiante – eficienţă termică şi beneficii pentru sănătate

Când faci o investiţie pe termen lung este bine să identifici toate alternativele, să ştii avantajele şi dezavantajele fiecărei alternative, să pui în balanţă beneficiile şi costurile, apoi să iei cea mai bună decizie posibilă] (pe larg aici).

 • Timişorenii sunt invitaţi la Târgul Cadourilor de Iarnă

În perioada 12-16 decembrie 2012 la Centrul Regional de Afaceri, StarExpo şi ExpoTimişoara Internaţional, invită timişorenii la TÂRGUL CADOURILOR DE IARNĂ.  Vizitatorii vor găsi aici îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerie intimă şi de pat, blănuri, marochinărie, accesorii, gablonţuri, bijuterii, cosmetice, produse naturiste, decoraţiuni specifice sărbătorilor de iarnă, flori, antichităţi, produse alimentare, dulciuri, îmbrăcăminte şi jucării pentru copii (pe larg aici).