Revista presei 29 noiembrie 2012

Renaşterea bănăţeană

Politic:

 • Dezinformare și intoxicare!

Gheorghe Ciobanu continua linia cu care si-a inceput campania. Daca in urma cu o saptamana BEJ s-a pronuntat pentru retragerea unor brosuri in care candidatul USL se folosea de numele unor primari PDL fara acordul acestora, ieri Gheorghe Ciobanu a urcat pe un bloc din localitatea Peciu Nou un mash imens de 100 de metri patrati in care apare ”la brat” cu primarul Ioan Farcalau sub sloganul ”Impreuna pentru Peciu Nou”. Primarul, aflat in spital de 4 zile, surprins de actiunea deputatului, a dispus astazi inlaturarea mash-uli (pe larg aici).

Administraţie:

 • Percheziţii DNA la firmele Romstrade şi Blue Air. “Regele asfaltului”, ridicat de procurori

Procurorii DNA efectuează, joi, percheziţii la firmele Romstrade şi Blue Air, ambele controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri în cazul lucrărilor la autostrada Arad – Nădlac. Potrivit România TV, Nelu Iordache a fost ridicat de DNA. Procurorii DNA efectuează, joi, percheziţii la firmele Romstrade şi Blue Air (pe larg aici).

 • Drumurile şi Telpark-ul nu mai trebuie să ridice probleme timişorenilor

De câţiva ani, drumurile înguste şi proaste dau dureri de cap şoferilor timişoreni care se încumetă să se aventureze cu maşina prin jungla numită, impropriu, „trafic rutier”. Aproape că nu există stradă în Timişoara care să nu fi fost spartă, brăzdată de şanţuri, plină de hârtoape, peticită şi refăcută de mântuială, denivelările şi gropile punând la grea încercare maşinile şi atentând la siguranţa şoferilor şi a familiilor acestora (pe larg aici).

Opinia Timişoarei

Administraţie:

 • Noul sediu al Serviciului Politiei Rutiere Timis a fost inaugurat. VEZI FOTO!

Politia Rutiera Timis nu mai functioneaza pe Bd. Circumvalatiunii! S-a mutat pe Bd. Take Ionescu, in aceeasi cladire cu Inspectoratul de Politie al Judetului Timis, in fostul sediul al Serviciului Roman de Informatii (pe larg aici).

 • DNA la Aeroportul International Timisoara! Procurorii controleaza mai multe documente

Verificare DNA la Aeroportul International Traian Vuia Timisoara. Procurorii anticoruptie efectueaza mai multe  controale si au solicitat sa li se puna la dispozitie o serie de documente (pe larg aici).

 • Teren pentru un spital de oncologie si un hangar pentru un elicopter SMURD, la Timisoara

Consilierii judeteni au alocat o parcela de teren, in apropierea Spitalului Judetean Timisoara pentru construirea unui nou spital de oncologie, dar si a unui heliport pentru un elicopter SMURD ce urmeaza sa fie alocat Timisului (pe larg aici).

 • Restructurari si reorganizare la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis, a decis CJT

Consilierii judeteni au aprobat intr-o sedinta ca Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis sa fie reorganizata in sensul reducerii unor posturi si transferul unor persoane de pe un post pe altul (pe larg aici).

Social:

 • Reabilitarea bazinului de inot din Dacia este gata! Orice timisorean poate intra gratis

Timisorenii vor inota gratis in bazinul de inot din zona Dacia, proaspat renovat cu bani din bugetul local. Au prioritate insa sportivii de performanta! Vezi cum arata bazinul din Dacia, recent modernizat (pe larg aici).

 • Trenuletul din Parcul Copiilor ii va plimba pe cei mici la Targul de Craciun din Timisoara, din 1 Decembrie!

Noutati la Targul de Craciun din Timisoara! Trenuletul din Parcul Copiilor ii va plimba pe cei mai mici dintre timisoreni prin centrul orasului pe toata perioada Targului de Craciun (pe larg aici).

 • Trasee deviate pentru tramvaie si autobuze de 1 Decembrie la Timisoara. Vezi cum circula de Ziua Nationala!

De 1 decembrie, mai multe tramvaie si autobuze din parcul auto al RATT isi schimba traseul, din pricina paradei militare care se desfasoara la Timisoara de Ziua Romaniei (pe larg aici).

Tion

Politic:

 • Ciobanu, photoshopat alaturi de primarul din Peciu Nou pe un mash gigant

După ce a fost reclamat la Biroul Electoral Judeţean pentru că împărţea pliante electorale în care susţinea că primarii PDL din zonă îl susţin, candidatul USL Gheorghe Ciobanu este implicat într-un nou scandal de campanie. Reprezentanţii PDL Timiş au descoperit un mash gigant în Peciu Nou în care Ciobanu apare alături de primarul democrat-liberal al localităţii, fără acordul acestuia din urmă (pe larg aici).

 • Primarul Timisoarei are planuri mari pentru sanatatea banatenilor

Nicolae Robu a declarat, joi, că „în sistemul sanitar trebuie soluţii radicale”. Declaraţia a fost făcută în timpul vizitei pe care primarul a efectuat-o la secţia ASCAR a Spitalului Municipal, unde a fost pus în funcţiune un ecocardiograf de ultimă generaţie, achiziţionat recent de Primăria Timişoara (pe larg aici).

Administraţie:

 • Sediul Serviciului Rutier Timis a fost mutat pe bulevardul Take Ionescu

Serviciul Rutier Timiș are un nou sediu. Birourile agenților de la circulație au fost mutate în clădirea Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, situat pe bulevardul Take Ionescu din Timișoara. Inaugurarea noului sediu a avut loc, joi, cu două zile înainte de Ziua Națională a României (pe larg aici).

 • Procurorii DNA au verificat mai multe documente la Aeroportul International Timisoara

Procurorii DNA s-au deplasat, joi la orele prânzului, pe Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara, de unde au ridicat mai multe documente. Este vorba despre niște contracte încheiate între instituție și diferite firme (pe larg aici).

 • Peste o mie de amenzi si zeci de permise suspendate in doar trei zile, in Timis

Miercuri, în ultima zi a campaniei „Alege viața!”, polițiștii au amendat sute de șoferi  și au ridicat zeci de permise de conducere șoferilor care nu au respectat regulile de circulație. În total, polițiștii au dat amenzi de peste 60.000 de lei (pe larg aici).

 • CJT acorda spatiu pentru Centrul de terapii in tratamentul cancerului

Lângă  Spitalul Judeţean Timişoara încep lucrările de construcţie a Centrului de terapii genice şi celulare în tratamentul cancerului. Consiliul Județean Timiș a aprobat, joi, un spaţiu pentru şantier (pe larg aici).

Social:

 • Plimbari cu trenuletul la Targul de Craciun

În 1 decembrie se deschide Târgul de Crăciun la Timişoara. Comercianţii îşi vor expune marfa în aproape 100 de căsuţe, distribuite în trei zone: în Piaţa Victoriei, în parcarea de la Modex şi pe strada Mărăşeşti. Autorităţile locale au pregătit şi câteva surprize pentru copii: cei mici se vor putea plimba cu trenuleţul pe strada Mărăşeşti şi vor putea vizita atelierul lui Moş Crăciun (pe larg aici).

 • A fost refacut bazinul de inot din Dacia. Accesul va fi liber!

Reparaţii capitale la Complexul Sportiv Bega din Timişoara. Bazinul de înot din zona Dacia a fost refăcut şi va fi deschis pentru public peste aproximativ o săptămână, anunţă autorităţile locale. Accesul va fi liber pentru toţi timişorenii, spune primarul Nicolae Robu, dar prioritate la bazin vor avea sportivii, precizează cei care administrează complexul (pe larg aici).

 • Concert pentru Viata pacientilor de la Spitalul Judetean Timisoara

În 6 decembrie, de la ora 19, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul va avea loc un eveniment special: Concertul umanitar Împreună pentru viaţă (pe larg aici).

Economic:

 • Restante la banci aproape duble pentru clientii bancilor din Timis

Situaţie tot mai îngrijorătoare pentru clienţii băncilor din Timiş. Valoarea restanţelor înregistrate, mai ales la creditele în valută, creşte continuu iar în octombrie anul acesta aproape s-au dublat faţă de perioada similară a anului trecut (pe larg aici).

 • Facilitati pentru firmele din Parcul Industrial Timisoara

Societăţile comerciale aflate în Parcul Industrial Timişoara şi cele care ar dori să intre în el vor putea beneficia de unele facilităţi. Anunţul a fost făcut de Titu Bojin, preşedintele Cosniliului Judeţean Timiş (pe larg aici).

Cultural:

 • Deseara, Beethoven si Brahms. La Filarmonica din Timisoara

Beethoven şi Brahms. Filarmonica Banatul îi invită pe melomani la un concert care îl va avea solist pe ilustrul violonist Daniel Podlovschi şi va cuprinde în program o primă audiţie pentru Timişoara (pe larg aici).

 • Concert in memoriam Kodaly, la Timisoara

Orchestra Simfonică şi corul Vox Universitatis Szegediensis ale Facultăţii de Muzică de la Universitatea de Ştiinţe din Szeged, Ungaria, vor susţine la Timişoara un concert In memoriam Kodaly Zoltan (pe larg aici).

 • Maraton teatral german la Timisoara

Teatrul German de Stat Timişoara organizează în perioada 5–8 decembrie 2012 o microstagiune cuprinzând unele dintre cele mai reprezentative montări ale ultimelor stagiuni, anunţă directorul instituţiei, Lucian Vărşăndan (pe larg aici).

Timişoara Express

Politic:

 • Nu deranjati! Robu Electoralu useleste si pe la licee

Cetăţenii care locuiesc în zona Calea Martirilor au fost invitaţi luni, 26 noiembrie, de la ora 17, în amfiteatrul Liceului Azur din Timişoara, la o nouă întrunire a consiliului consultativ din zonă, unde-și anunțaseră prezența reprezentanţi ai Primăriei Timişoara (pe larg aici).

 • USL, de la Arena Nationala, la Sala Olimpia

Vineri dimineata, la Timisoara se vor afla liderii USL, Crin Antonescu, Victor Ponta si Daniel Constantin, pentru a lua parte la evenimentul de sustinere al candidatilor USL Timis (pe larg aici).

Administraţie:

 • Ce vraji a mai facut Nicolae Robu?

De când s-a instalat în fotoliul din Primăria municipiului Timișoara, primarul, politehnistul, uselistul și golgeterul Nicolae Robu vrea să dea impresia că peste Timișoara s-a pogorât duhul sfânt. O fi așa, nu o fi, cu siguranță vor afla timișorenii (pe larg aici).

 • Din suflet pentru copii, dar nu la Timisoara

Polițiștii locali au depistat astăzi doi tineri care strângeau fonduri pe str. Alba Iulia din Timișoara fără a deține aviz din partea Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Timișoara (pe larg aici).

 • DNA cu zurgalai la aeroport

În cursul zilei de 29.11.2012, reprezentanţii D.N.A. au solicitat conducerii Aeroportului Internaţional Timişoara prezentarea unor documente cuprinse în raportul de audit al Curţii de Conturi, spune într-un comunicat purtătorul de cuvânt al aeroportului (pe larg aici).

Social:

 • Tinerii decid… la Colegiul Tehnic Azur

În Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara, a fost avut loc faza finală a proiectului “Tinerii decid” 2012, şi anume desemnarea proiectului câştigător (pe larg aici).

 • Cadou pentru cadou, prefect la copt

Luna decembrie începe anul acesta cu gândul la copii, în special la cei mai nevoiaşi. În perioada 1-16 decembrie, la Târgul de Crăciun din Timişoara, fiecare poate fi Moş Crăciun! (pe larg aici).

Economic:

 • Seminar de antreprenoriat

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener al Proiectului “Dezvoltarea spiritului antreprenorial și creșterea competitivității în afaceri”, organizează în data de 4 decembrie 2012, ora 10, în Sala Bega a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT (pe larg aici).

Cultural:

 • Kinomatograf: In jenen Tagen

Centrul Cultural German Timişoara, împreună cu lectoratul DAAD din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara şi cu Librăria Cărtureşti, vă invită în data de 6 noiembrie 2012, la ora 18.30, la ceainăria librăriei Cărtureşti (de pe strada Mercy nr.7), la proiecţia filmului “In jenen Tagen” (pe larg aici).

 • Microstagiune in context european pe scena germana

Teatrul German de Stat Timişoara organizează în perioada 5–8 decembrie 2012 o microstagiune cuprinzând unele dintre cele mai reprezentative montări ale ultimelor stagiuni (pe larg aici).

Vest24

Administraţie:

 • Examenul pentru șefia ITM Timiș, un eșec

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș caută un nou șef. Miercuri dimineața, la București, a avut loc examenul scris pentru funcția de inspector șef al ITM Timiș (pe larg aici).

 • Spitalele timişorene, dotate de primărie

Un ecocardiograf cu sondă endoscopică şi cardiacă în valoare de 100.000 de euro şi staţii de monitorizare hemodinamică a pacienţilor de la terapie intensivă, cu un cost de 111.476 lei, au fost puse în funcţiune în secţiile Spitalului Municipal Timişoara, aparatele fiind achiziţionate recent de primărie (pe larg aici).

 • Contractele din Parcul Industrial Timisoara vor fi renegociate

Titu Bojin, preşedintele CJT a anunţat, joi, că va renegocia contractele cu toate societăţile care se află în prezent în Parcul Industrial Timişoara. „Vrem să găsim o facilitate pentru ei”, a spus liderul judeţean (pe larg aici).

Social:

 • Bazinul de înot din Circumvalaţiunii, redeschis pentru public

Bazinul de înot din zona Circumvalaţiunii din Timişoara a fost redeschis, joi, publicului, după ce în ultimele cinci luni a trecut prin reparaţii capitale. În acest complex sportiv îşi desfăşoară activitatea peste 1.400 de persoane pe săptămână (pe larg aici).

 • Specialiștii UVT oferă soluții libere geospațiale

Universitatea de Vest din Timișoara a fost gazda ediției a opta a seminariilor ”Soluții libere open source pentru prelucrarea și reprezentarea datelor geospațiale”, manifestare desfășurată pentru a treia oară în această locație. Vorbim despre un articole și informații valoroase ce pot fi accesate la liber pe site-ul geo-spatial.org (pe larg aici).

 • La Timişoara începe construcţia Centrului de cercetare în terapia cancerului

Un teren de 1000 mp a fost acordat, joi, de Consiliul Judeţean Timiş pentru ca Spitalul Judeţean Timişoara să înceapă construcţia Centrului de terapii genice şi celulare în tratamentul cancerului – ONCOGEN (pe larg aici).

 • Timişorenii pot contribui la îngrijirea pacienţilor de la ATI

În cadrul Zilelor Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş Timişoara, în 6 decembrie, la Filarmonica Banatul va avea loc concertul umanitar Împreună pentru Viaţă (pe larg aici).

Ora de Timiş

Politic:

 • Actele de vandalism la adresa materialelor de campanie ale candidatului Cornel Sămărtinean continuă

În cursul nopţii de miercuri, 28 noiembrie, spre joi, 29 noiembrie, actele de vandalism la adresa materialelor de campanie ale candidatului ARD la Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Timişoara au continuat. De această dată au fost distruse corturile electorale din Piaţa Dacia şi Parcarea Kaufland Circumvalaţiunii (pe larg aici).

 • USL: Primarul PDL din Peciu Nou îl susține pe deputatul PSD Gheorghe Ciobanu

USL Timiş a luat act de acuzaţiile false pe care PDL le aduce împotriva candidatului Gheorghe Ciobanu, se arată într-un comunicat remis de Biroul de Presă al PSD Timiș (pe larg aici).

 • Strategie de campanie marca Gheorghe Ciobanu: dezinformare şi intoxicare!

Gheorghe Ciobanu (USL) continuă pe linia cu care şi-a început campania. Dacă în urmă cu nici o săptămână Biroul Electoral Județean (BEJ) s-a pronunţat pentru retragerea unor broşuri în care candidatul USL se folosea de numele unor primari PDL fără acordul acestora, miercuri, Gheorghe Ciobanu a urcat pe un bloc din localitatea Peciu Nou un mash imens de 100 de metri pătraţi în care apare „la braţ” cu primarul Ioan Fărcăalău sub sloganul „Împreună pentru Peciu Nou”, spun reprezentanții PDL Timiș (pe larg aici).

 • Ciarda Roșie, între izolare și nepăsare. Ion Răducanu s-a întâlnit cu cetățenii din cartier

Lipsa canalizării și a apei, mormanele de gunoaie și transport în comun deficitar sunt principalele probleme ale locuitorilor din cartierul timișorean Ciarda Roșie. Miercuri, 28 noiembrie, Ion Răducanu, candidatul USL pentru Camera Deputaților în Colegiul IV Timișoara, a participat la ședința Consiliului Consultativ de Cartier al locuitorilor din Ciarda Roșie. Aici el s-a întâlnit cu cetățenii, care i-au expus principalele neajunsuri din această zonă (pe larg aici).

 • TV-Pentru Timişoara – „Televiziunea Cetăţeanului”. Vezi detalii despre proiectul iniţiat de Maria Grapini, candidat USL pentru Camera Deputaţilor, Colegiul 3 Timişoara

Ca urmare a peste 1.000 de sesizări primite de la cetăţenii din cartierele de pe raza Colegiului 3 electoral, Maria Grapini a iniţiat proiectul numit „Televiziunea Cetăţeanului” – Pentru Timişoara – www.pentrutimisoara.ro (pe larg aici).

Administraţie:

 • Investigații pe inimă și vase de sânge, de sute de lei, se pot face gratuit la Clinica ASCAR din Timișoara. Primăria a dat bani pentru un aparat de ultimă generație

Un ecocardiograf foarte performant a putut fi cumpărat de Clinica de Cardiologie ASCAR, a Spitalului Municipal din Timișoara, cu ajutorul Primăriei. Aparatul a costat 100.000 de euro și l-a înlocuit pe unul vechi și depășit de peste 20 de ani. Banii au venit din partea Primăriei Timișoara, care a mai renovat în clădirea ASCAR și câteva spații pentru medici și pacienți (pe larg aici).

 • Big Brother la secția de ATI de la Spitalul Municipal, cumpărat din banii Primăriei

Uite că se poate ca din banii municipalității să beneficieze și bolnavii Timișoarei. Aparat de peste 100 000 de lei pentru monitorizarea bolnavilor critici de la Spitalul Municipal, bloc operator nou-nouț, sală de operații la standarde europene, toate aceste investiții au fost realizate, în ultimele luni, de Primărie la Spitalul Municipal din Timișoara, unitate care se află în administrarea PMT (pe larg aici).

 • PERCHEZIȚII LA AEROPORTUL DIN TIMIȘOARA. Procurorii DNA ridică mai multe documente

Descinderi joi la Aeroportul Traian Vuia din Timișoara. Polițiștii și procurorii DNA au ajuns la aeroport de unde ridică mai multe documente. Din primele informații, se pare că este vorba de mai multe contracte încheiate de conducerea aeroportului, în ultimii ani, cu diverse firme. Este vorba în special despre contracte de închiriere a unor spații din incinta aeroportului. Directorul instituției, Dan Idolu, se află la București. Potrivit șefului DNA Timiș, Tamaș Schiffbeck, nimeni nu va fi dus la audieri (pe larg aici).

 • Tot mai multor timișeni le trec pragul hoții. Numărul de furturi din locuințe este în creștere față de anul trecut

Poliţiştii timişeni se confruntă în ultimul timp cu tot mai multe cazuri de furturi din locuinţe. Acestea au loc în majoritatea localităţilor din Timiş, în special la sate. Aici, IPJ Timiş se confruntă cu mare problemă şi anume lipsa personalului (pe larg aici).

 • Titu Bojin speră să scape de câțiva consilieri județeni. Unul dintre ei este colegul său Cătălin Tiuch!

Președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a declarat, joi dimineață, la sfârșitul ședinței ce a avut loc la Palatul Administrativ că le urează „La mulți ani” consilierilor de Ziua Națională a României și că speră ca pe unii să nu-i mai vadă la plenul de luna viitoare. Zâmbind, social-democratul Titu Bojin a spus că speră să scape de câțiva consilieri județeni (pe larg aici).

 • Timişul e pregătit pentru alegeri, anunţă prefectul Eugen Dogariu

Toate materiale sunt la locul lor, cei care asigură paza sunt pregătiţi, secţiile de votare sunt dotate conform legii, aceasta este concluzia Prefecturii Timiş. Eugen Dogariu, prefectul de Timiş, a spus, joi, în cadrul Colegiului prefectural, că sunt pregătite buletinele de vot şi restul materialelor pentru alegerile din 9 decembrie (pe larg aici).

 • Ecaterina Andronescu este invitată să lanseze, la Timişoara, Şcoala părinţilor

Un proiect nou şi ambiţios va fi lansat în judeţul Timiş, miercuri, 5 decembrie, în prezenţa ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a  Secretarului de Stat pentru învăţământ preuniversitar Stelian-Victor Fedorca, a primarului Nicolae Robu, inspectorului şef al ISJ, Cornel Petroman. Şcoala părinţilor este un proiect al Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar în parteneriat cu Asociaţia pentru Educaţie Complementară şi Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea  Programelor şi Strategiilor  din România  (pe larg aici).

Social:

 • Ce spun revoluționarii despre ridicarea unui Muzeu al Revoluției Române pe structura Memorialului Revoluției

Revoluționarul Adrian Sanda, în numele colegilor săi, spune că orașul nostru are dreptul de a fi înscris în circuitul marilor muzee ale Europei şi ale lumii  (pe larg aici).

 • Pe strada Mărășești va fi Crăciun ca la Praga. Căsuțele noi au fost deja montate

Primele căsuțe pentru Târgul de Crăciun, după modelul celor de la Praga, au apărut în zona centrală. Ele sunt amplasate pe strada Mărășești, sunt noi și puțin mai micuțe decât cele cu care ne-am obișnuit, iar autoritățile locale speră să fie apreciate de timișoreni. Târgul de Crăciun din acest an de la Timișoara a suferit câteva modificări, impuse de Primărie (pe larg aici).

 • Bazinul de înot din Dacia a fost redeschis, după ce a fost reparat. Timișorenii pot avea acces gratuit, după un program ce va fi stabilit de conducere

Șase culoare de înot cu apă numai bună de bălăceală, vestiare nou nouțe, sală de gimnastică alăturată, toate acestea le sunt oferite timișorenilor, după un amplu program de renovare. Complexul Sportiv Bega din zona Dacia a beneficiat de reparații, iar joi, primarul Nicolae Robu a participat la inaugurarea lui.  Bazinul de înot din cartierul Dacia a fost renovat și va fi redeschis publicului în cel mult o săptămână. La bazinul de înot a avut loc o reparație capitală, în valoare de 800.000 de lei, după ce în ultimii patru ani a fost pus lacătul pe clădire (pe larg aici).

 • Doi tineri, amendați după ce au fost depistați strângând fonduri pe strada Alba Iulia

Polițiștii locali au depistat astăzi doi tineri care strângeau fonduri pe str. Alba Iulia din Timișoara fără a deține aviz din partea Comisiei de Ordine Publică din cadrul Primăriei Timișoara. Cei doi, N. Alexandru, de 25 de ani, și B. Claudiu, de 22 de ani, ambii din Deva, solicitau sume de bani în numele Fundației ”Din suflet pentru copii”, pentru cazul unei fete de 17 ani din Certeju de Sus – Hunedoara. Aceștia au declarat că nu dețin aviz și nici nu au făcut vreun demers pentru a-l obține (pe larg aici).

Economic:

 • Direcţia de Finanţe Timiş face cursuri despre sistemul TVA la încasare

Contribuabilii sunt chemaţi la cursuri. Având în vedere caracterul de noutate al operaţiunilor care intră sub incidenţa sistemului TVA la încasare, pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Timiş organizează, în data de 4 decembrie, instruire cu privire la sistemul TVA la încasare, anunţă reprezentanţii instituţiei (pe larg aici).

De Banat

Politic:

 • Doua corturi ale lui Cornel Samartinean au fost vandalizate

Candidatul ARD pe Colegiul 1 Timișoara, Cornel Sămărtinean, are probleme cu materialele electorale. În cursul nopții de miercuri spre joi, două din corturile sale de campanie au fost vandalizate (pe larg aici).

 • Ostaficiuc nu e suparat pe campania lui Ghita Ciobanu

Reacţie lejeră a preşedintelui PD-L Timiş, Constantin Ostaficiuc, după campania mizerabilă pe care deputatul traseist Gheorghe Ciobanu o face pe Colegiul X Deputaţi. Ostaficiuc e convins că fostul său coleg e un om de bine (pe larg aici).

 • Dupa episodul Petru Roman, Ghita Ciobanu continua campania murdara

Deputatul traseist Gheorghe Ciobanu (PSD) a plecat de la PD-L, dar pare să fie convins că doar foștii săi colegi îi vor asigura succesul în campania pentru un nou mandat în parlament. După ce a avut tupeul să spună că e sprijinit inclusiv de contracandidatul său, primarul din Deta, Petru Roman, acum și-a făcut mash-uri cu un alt primar de la PD-L. Și asta, fără a-i cere acordul (pe larg aici).

 • Candidatii USL se lanseaza in Sala „Constantin Jude”

Vineri, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei și în ajunul Zilei Naționale, va avea loc la Timișoara, marea lansare a candidaților USL Timiș pentru alegerile parlamentare de pe data de 9 decembrie. UPDATE: Mitingul va începe la ora 11,15 (pe larg aici).

 • Ghita Ciobanu, cu animatia prin scoli

Liceul Tehnologic „Sfântul Nicolae” din Deta este unul din locurile de afişaj electoral preferate ale lui Gheorghe Ciobanu, candidatul USL pe Colegiul X Deputaţi. Asta, deși legea interzice acțiunile de campanie în unitățile de învățământ (pe larg aici).

 • Maria Grapini: Timisorenii isi doresc o schimbare

Candidatul USL la Camera Deputaţilor în Colegiul 3 Timişoara, Maria Grapini, s-a întâlnit în primele două săptămâni de campanie cu aproape 8.000 de timişoreni. În marea lor majoritate, oamenii îşi doresc o schimbare cât mai rapidă, răbdarea lor ajungând la limită după patru ani de guvernare PDL (pe larg aici).

Administraţie:

 • Politia Rutiera s-a mutat pe Take Ionescu

Poliția Rutieră Timiș s-a mutat, după 20 de ani, din internatul Liceului „Henri Coandă”. De acum încolo, timișorenii care au avut probleme în trafic trebuie să meargă pe Bd. Take Ionescu, în fostul sediu al SRI Timiș (pe larg aici).

 • Societatea Timisoara zboara din Bastion daca mai face actiuni politice

În cel mai paşnic şi probabil cel mai scurt plen al CJ Timiş din ultimii ani, Societatea Timişoara a fost atacată frontal de consilierul judeţean PSD, Marcel Mihoc. Acesta este supărat că în spaţiul destinat Societăţii Timişoara de la Bastionul Theresia s-ar face acţiuni politice (pe larg aici).

 • Singur la concurs, Pavel Kasai a ratat sefia ITM!

Concursul pentru şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș s-a încheiat cu o surpriză. Ca în filme, Pavel Kasai, trezorierul PSD Timiş, nu a reuşit să ia examenul scris, deși s-a prezentat singur la concurs (pe larg aici).

Social:

 • S-a redeschis bazinul din Circumvalatiunii / FOTO

Bazinul de înot din zona Circumvalațiunii s-a redeschis, joi, după jumătate de an în care a fost în reparații. Termenul inițial de predare a lucrării a fost 1 octombrie (pe larg aici).

Ziua de Vest

Politic:

 • Incident electoral cu focuri de armă la Moldova Nouă

Un prim incident electoral din această campanie pentru alegerile parlamentare s-a înregistrat în noaptea de miercuri spre joi, la Moldova Nouă. După cum a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, şeful IPJ Caraş-Severin, Grigore Stolojescu, o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un poliţist local, a observat doi bărbaţi, care la vederea autospecialei de poliţie au încercat să fugă (pe larg aici).

 • Pentru deputatul Dugulescu faptele vorbesc

Faptele vorbesc de la sine pentru Marius Dugulescu, candidatul PP-DD pentru un fotoliu de deputat pe Colegiul 3 Timişoara. Faţă de majoritatea parlamentarilor de Timiş, pe care oamenii din colegiu i-au votat, dar nu i-au mai văzut niciodată prin colegiul lor, Marius Dugulescu a avut mai multe acţiuni sociale de răsunet (pe larg aici).

 • Matei Suciu – un politician căruia-i pasă de români

Povestea lui Matei Suciu, omul plecat de la ţară, care încearcă să dea marea lovitură împotriva lui Vasile Blaga, pe Colegiul 3 Senat – Timiş, este, în aparenţă, extrem de simplă. Greutăţile şi nevoile au transformat, însă, povestea lui Matei Suciu într-o adevărată lecţie de viaţă (pe larg aici).

 • Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin vin la lansarea candidaţilor USL Timiş

Vineri dimineaţa, la Timişoara se vor afla liderii USL: Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, pentru a lua parte la evenimentul de susţinere al candidaţilor USL Timiş. Evenimentul are loc la ora 11.15, la Sala Olimpia (pe larg aici).

Administraţie:

 • Garda de Mediu din Timiş şi Szeged, împreună pentru combaterea comerţului ilegal de specii protejate

În scopul combaterii braconajului şi comerţului ilegal de specii protejate, în zonele de frontieră, România – Ungaria, şi a protecţiei şi conservării speciilor pe cale de dispariţie, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Regional Timiş şi Inspectoratul Regional de Mediu Tisa Inferioară din Szeged au organizat în 2012 mai multe activităţi, împreună cu partenerii maghiari (pe larg aici).

 • Societatea Timişoara se poate trezi cu contractul reziliat pentru „acţiuni politice în Bastion”

„Se pot lua măsuri de reziliere a contractului. Acolo au primit un spaţiu gratuit, noi respectăm organizaţia în sine, dar să nu facă acţiuni politice”, a spus consilierul judeţean PSD Marcel Mihoc (pe larg aici).

Social:

 • 350 de persoane au protestat la Timişoara, Cluj şi Bucureşti pentru “Oprirea măcelului din Natura României”!

Miercuri, 28 noiembrie, de la ora 18 la 20, 350 de persoane au protestat la Timişoara, Cluj şi Bucureşti pentru “Oprirea măcelului din Natura României” (pe larg aici).

 • Gala „Pentru Voi” 2012, la Hotelul Timişoara

Anul acesta se vor strânge fonduri pentru a sprijini a 195 de persoane cu dizabilităţi intelectuale (pe larg aici).

 • Prof. Dan V. Poenaru, numit coordonatorul Unităţii de Cercetare al Centrului Regional de Sănătate Publică Timişoara

Prof. univ. dr. Dan V. Poenaru, şeful Clinicii II de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, a fost numit coordonator al Unităţii de Cercetare al Centrului Regional de Sănătate Publică Timişoara, din cadrul Platformei Academiei de Ştiinţe Medicale (pe larg aici).

 • Week-end cu multe evenimente la Iulius Mall TImișoara

La Iulius Mall Timişoara, sfârşitul de săptămână se anunţă încărcat în evenimente: expoziţie cu machete militare statice, târg de antichităţi, expoziţie cu vânzare de produse bio şi un spectacol de folclor multi-etnic cu ocazia Zilei Naţionale a României (pe larg aici).

 • Speranţe în găsirea unui loc de muncă pentru sute de şomeri din Regiunea de Vest

Sute de şomeri din Regiunea de Vest au urmat cursuri de TIC, operator introducere date pe calculator, florar decorator, tehnician utilaj salubritate, tehnician protecţia mediului, prin proiectul „Măsuri active privind diminuarea şomajului de lungă durată în judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni! – cu sprijinul POSDRU Vest (pe larg aici).

Economic:

 • Ernst & Young în dialog cu studenţii şi specialiştii în audit şi contabilitate din Timişoara

 Reprezentanţii Ernst & Young se întâlnesc în perioada 29 – 30 noiembrie cu studenţii şi specialiştii în audit şi contabilitate din Timişoara pentru a discuta despre provocările sistemului contabil, în cadrul primei conferinţe internaţionale Accounting and Auditing Perspectives (pe larg aici).

 • BCR a lansat, în premieră în România, plățile către alte persoane, doar pe baza numărului de telefon mobil

Banca Comercială Română a lansat, în premieră pe piața bancară românească, serviciul Tranzacții Mobile BCR, care permite plățile către alte persoane, doar pe baza numărului de telefon mobil (pe larg aici).

 • Ioan Cuzman a fost ales vicepreşedinte al CA al SIF Banat-Crişana

Consiliul de Administraţie al Societăţii de Investiţii Financiare Banat-Crişana (SIF1) l-a ales miercuri pe Ioan Cuzman în funcţia de vicepreşedinte, începând cu data de 1 decembrie 2012, conform unui raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (pe larg aici).

 • România în top 10 cele mai atractive ţări din lume pentru investiţiile în energie eoliană

România a revenit pe locul 10 privind atractivitatea sectorului de energie eoliană în preferinţele investitorilor, într-un top 40 care include ţări precum Statele Unite, Germania, China şi Marea Britanie (pe larg aici).

Cultural:

 • Microstagiune: Teatrul German din Timişoara în context european

Teatrul German de Stat Timişoara organizează, în perioada 5-8 decembrie 2012, o microstagiune în care va prezenta unele dintre cele mai reprezentative montări ale ultimelor stagiuni (pe larg aici).

Vocea Timisului

Politic:

 • Surprize la Independentul Adrian Gociu

Intrăm în ultima săptămână a campaniei electorale şi lupta pentru un fotoliu de Parlamentar începe să devină tot mai interesantă. Am primit pe adresa redacţiei o invitaţie la Conferinţa de Presă de luni 03.12.2012 la ora 10 a tânărului avocat Gociu Adrian, singurul candidat independent la Camera deputaţilor Colegiul 4 Timişoara, pentru a-şi preciza public … (pe larg aici).

 • Maria Grapini a iniţiat „Televiziunea Cetăţeanului”

În urma a peste 1000 de sesizari primite de la cetăţenii din cartierele de pe raza Colegiului 3 electoral , Maria Grapini a iniţiat proiectul numit – “Televiziunea Cetăţeanului “ – Pentru Timişoara – www.pentrutimisoara.ro (pe larg aici).

 • Blaga declanșază planul B – MITA

Potrivit ultimelor sondaje, ARD este în cădere liberă. România Dreaptă deţine 14 procente, în condițiile în care liderul democrat-liberalilor (Vasile Blaga) spunea recent că un scor sub 20% ar fi un dezastru pentru partidul său (pe larg aici).

Administraţie:

 • Clădire situată pe Bdul V. Pârvan – un adevărat focar de infecție

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au identificat și aplicat somație în cazul unei clădiri aflate în stare degaradată și nesalubrizată, situată în zona centrală a orașului. Clădirea aparţine societăţii  Federalcoop, situată pe str. Vasile Pârvan nr. 28, cu intrare de pe str. Fagului (pe larg aici).

Social:

 • Protest paşnic pentru “Oprirea măcelului din Natura României”

Miercuri, 28 noiembrie , 50 de persoane au protestat în Piaţa Operei pentru „Oprirea măcelului din Natura României”. Manifestaţia a fost paşnică, fara conotaţie politică şi a avut ca scop conştientizarea de către populaţie dar şi sensibilizarea autorităţilor faţa de problemele cu care se confruntă natura României în prezent: tăierile de păduri, masacrul faunei, proiectele … (pe larg aici).