Revista presei 09 noiembrie 2012

Renaşterea bănăţeană

Administraţie:

 • Cine cântă de Revelion în centrul Timişoarei?

Primăria Timişoara a lansat pe site-ul propriu un sondaj cu privire la artiştii pe care timişorenii ar dori să-i urmărească în noaptea Anului Nou 2013 la spectacolul care va avea loc în Piaţa Victoriei. Cei care doresc să paticipe la sondaj au de optat între mai mulţi artişti cunoscuţi: Cargo, Alexandra Ungureanu & Crush, Narcotic Sound & Christian D, Nico, Lavinia, Like Chocolate, DJ Gerogescu & Lara (pe larg aici).

 • EXCLUSIV! Statul român îngrădeşte dreptul victimelor de a se apăra singure

Mulţi dintre cititorii noştri au reclamat faptul că, deşi au calitatea de persoane vătămate, organele de anchetă (poliţia şi parchetul) nu le comunică stadiul desfăşurării investigaţiei în cazul pe care l-au sesizat şi că nu li se aduc la cunoştinţă informaţii legate de modul în care se derulează cercetarea penală. Uneori, după cum bine se ştie, o anchetă penală se poate întinde şi pe doi ani, timp în care victima trăieşte cu sentimentul că de cazul ei nu se ocupă nimeni sau că se încearcă muşamalizarea lui (pe larg aici).

 • Timişoreni fără apă şi canalizare, pe străzi de pământ, în mileniul trei

În pragul iernii anului 2012, în capitala Banatului, numită şi Mica Vienă, mai există locuitori fără apă curentă în locuinţe şi fără canalizare, precum şi timişoreni care locuiesc pe străzi de… pământ, la care asfaltul nu a ajuns niciodată. Este cazul mai multor familii din cartierele Ronaţ şi Freidorf (pe larg aici).

 • Banii pentru DRUMUL TIMIŞOARA – GIROC au ajuns la… Fârdea

Banii pentru reabilitarea drumului Timişoara – Giroc au fost motiv de sfadă în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Timiş. Patru din cele cinci milioane de lei au fost luate şi îndreptate spre drumul judeţean Fârdea – Traian Vuia – Mănăştiur. Consilierul Petru Juravle a propus un amendament prin care banii să rămână la drumul spre Giroc, dar acesta nu s-a aprobat (pe larg aici).

 • Contre politice aspre pe banii timişenilor

Aleşii judeţului Timiş s-au întrunit, vineri, în şedinţă extraordinară pentru a rectifica bugetul, de această dată în sens pozitiv, situaţie mai rar întâlnită în ultimii ani. Se pare că judeţul cel mai vestic al ţării se bucură de o atenţie sporită din partea guvernanţilor. Fie că este electorală sau nu, atenţia se traduce prin mai mulţi bani pentru comunităţile locale, ceea ce este de bun augur (pe larg aici).

Social:

 • Meşterii populari “parchează” în Piaţa 700

Ceramică tradiţională şi păpuşi lucrate manual, icoane şi împletituri de răchită, costume populare şi broderii, în… buricul târgului promite ediţia din această toamnă a Târgului Meşteşugarilor, care va aduna mâine şi duminică, în parcarea din Piaţa 700, creatori din judeţul nostru, dar şi din Arad, Alba, Bihor, baia Mare, Hunedoara, Prahova, Vâlcea şi Maramureş (pe larg aici).

 • Aparatură modernă la Spitalul “Louis Ţurcanu” din Timişoara

Copiii suferinzi de displazie de şold vor putea fi trataţi în condiţii optime la Spitalul “Louis Ţurcanu” din Timişoara, care a achiziţionat un aparat ultramodern de artroscopie ce va funcţiona la întreaga capacitate începând de săptămâna viitoare (pe larg aici).

 • Mii de tătici se străduiesc să le fure doamnelor meseria de mamă

Arhetipul femeii care stă la cratiţă şi al bărbatului care aduce bani în casă începe tot mai mult să-şi piardă din consistenţă, Agenţia Naţională pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (ANPIS) anunţând că, la ora actuală, nu mai puţin de 13.616 tătici se află în concediu pentru creşterea copilului (pe larg aici).

Opinia Timişoarei

Politic:

 • Programul de guvernare al USL cuprinde modificari fiscale si investitii mari in infrastructura

Candidatii liberali la Parlamentul Romaniei, Horia Cristian, Ben-Oni Ardelean si Petru Ehegartner au prezentat, vineri, aspecte din programul de guvernare al USL care prevede atat investitii in spitale, cat si in sosele (pe larg aici).

Administraţie:

 • Primaria Timisoara face sondaj pentru artistii care sa concerteze de Revelion in Piata Operei. Tu cine ai vrea sa cante? VOTEAZA!

Cargo, Alexandra Ungureanu & Crush, Narcotic Sound & Christian D, Nico, Lavinia, Like Chocolate sau DJ Georgescu & Lara? Acestia sunt artistii pe care reprezentantii Primariei ar vrea sa-i aduca sa cante in Piata Operei de Revelion (pe larg aici).

 • Consiliul Judetean Timis a impartit 9,2 milioane de lei primiti de la Guvern la primariile din judet. Vezi cum s-au distribuit sumele!

Putin peste 9,2 milioane de lei a impartit Consiliul Judetean Timis, primariilor, banii fiind alocati de la Guvernul Romaniei pentru echilibrarea bugetelor locale si plata datoriilor cu o vechime mai mare de 90 de zile (pe larg aici).

Social:

 • Biciclistii din Timisoara se revolta: spun STOP furturilor de biciclete si fac petitii impotriva amenajarii de trasee pe trotuare!

Nu mai vor trasee de biciclete pe trotuare si nici sa fie pradati de hoti! Timisorenii care pedaleaza in loc sa mearga cu masina se revolta pe Internet si ies in strada sa spuna STOP furturilor de biciclete! (pe larg aici).

 • Targul de Cariere eJobs EXPO vine la Timisoara: sute de oferte de angajare, concursuri si seminarii!

Sute de joburi dintr-o varietate de domenii vor fi oferite la editia de toamna a celei mai mari retele de targuri de cariere din tara si din Republica Moldova, care revine pe plan local, in Timisoara, la Centrul Regional de Afaceri (pe larg aici).

 • Google promoveaza capitala Banatului prin Google Cultural Institute: Timisoara, primul oras liber de comunism din Romania! VEZI VIDEO!

Google a inceput un proiect promitator de promovare a istoriei intregii lumi, infiintand un Institut Cultural online, in care se regaseste si povestea Revolutiei din Decembrie 1989 de la Timisoara, orasul nostru fiind prezentat ca primul oras liber din Romania (pe larg aici).

 • Cauti un loc de munca? Iata lista posturilor din Timis valabile in perioada 8-14 noiembrie 2012!

Sute de locuri de munca sunt disponibile pentru cei care nu reusesc sa-si gaseasca un serviciu. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis pune la dispozitia lor diverse posturi vacante la companiile din judet (pe larg aici).

Cultural:

 • Povesti pentru prichindei la Festivalul International de Teatru pentru Copii de la Timisoara. VEZI PROGRAMUL!

Sfarsit de saptamana plin de povesti pentru prichindeii timisoreni. Sambata dimineata incepe a opta editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii “Noi credem in povesti” (pe larg aici).

Tion

Politic:

 • Vezi harta colegiilor din Timis la alegerile parlamentare din 9 decembrie

Județul Timiș a fost împărțit în 14 colegii: 10 de deputați și patru de senatori. Dintre acestea, patru colegii de deputați și două de senatori se află în Timișoara. Vezi harta colegiilor electorale în Timiș la alegerile din 9 decembrie (pe larg aici).

 • Start in campania electorala la Timisoara dat de candidatii USL

Candidații USL au dat startul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, în noaptea de joi spre vineri, în Piața Victoriei din Timișoara (pe larg aici).

 • Protest esuat impotriva USL la Timisoara. Ostaficiuc a plecat in huiduieli…

Circ, joi, în fața Palatului Administrativ din Timișoara. Liderii Alianței România Dreaptă, veniți să depună un memoriu împotriva guvernării USL la prefectură, și tinerii din ARD, adunați la un flash-mob în aceeași idee, s-au ciocnit cu un grup de revoluționari care protesta acolo și au fost nevoiți să părăsească zona în huduieli și înjurături (pe larg aici).

Administraţie:

 • O noua investitie finalizata in domeniul alimentarii cu gaze, la Timisoara

Distribuitorul local de gaze naturale din Timişoara a anunţat finalizarea unei noi lucrări de investiţii. Pentru punerea în funcţiune a noii reţele de distribuţie renovate va fi nevoie de întreruperea temporară a furnizării de gaze naturale în zona respectivă (pe larg aici).

 • Cine ati vrea sa cante in noaptea de Revelion la Timisoara?

Primăria Timişoara face sondaj on-line pentru a afla deja pe cine ar vrea să asculte locuitorii oraşului în noaptea de Revelion. Timişorenii au de ales între Cargo, Alexandra Ungureanu & Crush, Nico, Narcotic Sound & Christian D, Lavinia, Like Chocolate şi DJ Georgescu & Lara (pe larg aici).

 • Se extind retelele de apa-canal in zona de nord a Timisoarei

Încep lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în cartierele Ronaţ, Telegrafului, Dorobanţilor şi Ghirodei din Timişoara. Aquatim a semnat contractul pentru efectuarea acestor lucrări în zona de nord a oraşului în cadrul unui proiect pe fonduri europene (pe larg aici).

 • CJT a impartit bani primariilor din judet

La Consiliul Judeţean Timiş a avut loc, vineri, o şedinţă extraordinară pe tema bugetului. Toate primăriile din judeţ au primit bani din această rectificare (pe larg aici).

Social:

 • In cautarea lui Andrei, in Timis

Elevii care doresc să demonstreze, printr-un film, că sunt cetăţeni responsabili, mai au timp o săptămână să se înscrie la concursul intitulat În căutarea lui Andrei (pe larg aici).

Economic:

 • Piata imobiliara din Timisoara merge impotriva valului de scumpiri

Piaţa imobiliară din Timişoara este singura dintre cele din marile oraşe din România în care, în luna octombrie, au fost înregistrate noi scăderi de preţuri faţă de perioada precedentă. Spre deosebire de capitala Banatului, în restul marilor oraşe au fost înregistrate creşteri de preţ la apartamente (pe larg aici).

Timişoara Express

Politic:

 • Cei mai rai uselisti din Timisoara

Campania electorală pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului din 9 decembrie 2012 a început la data de 9 noiembrie 2012, ora 0,00 (pe larg aici).

Administraţie:

 • Pe cine vrei de Revelion in Piata Victoriei?

Primăria municipiului Timișoara se pregătește intens pentru finalul de an și a lansat pe site un sondaj de opinie privind Revelionul 2012 – 2013 (pe larg aici).

Vest24

Politic:

 • Societatea Timișoara: „Este reprezentat Timișul în Parlament?“

Societatea Timişoara a organizat din prima zi a campaniei electorale o dezbatere câpe tema „Este reprezentat Timișul în Parlament?”. Răspunsuri la această întrebare au dat Maria Grapini (PC), Petre Ehegartner (PNL), Teodor Mărieș (PFC), Adrian Orza (PNȚCD), Cornel Sămărtinean (PDL), Molnar Jolt (UDMR) și Molnar Andras (UDMR) (pe larg aici).

Administraţie:

 • Timişorenii, invitaţi să spună pe cine vor în Piaţa Victoriei, de Revelion

Primăria Timişoara a lansat un sondaj de opinie şi îi invită pe timişoreni să spună pe cine vor să vadă în Piaţa Victoriei în noaptea de Revelion 2012-2013. Formaţia sau artistul care va primi cele mai multe voturi va fi chemat de Primăria Timişoara să concerteze în noaptea dintre ani (pe larg aici).

 • Toate primăriile din Timiş au primit bani

TIMIȘOARA -„Nu există nici o localitate din judeţul Timiş care să nu fi primit bani, indiferent de culoarea politică a primarului”, a spus, vineri, Titu Bojin, preşedintele CJT (pe larg aici).

Social:

 • Tariful taximetrelor din Timişoara nu se va mări în perioada următoare

Taximetriştii din Timişoara nu au reuşit, vineri, la întâlnirea avută cu reprezentanţii primăriei, să cadă de acord asupra unui tarif care să intre în vigoare în perioada următoare. În aceste condiţii, preţul pe care timişorenii îl plătesc pentru călătoria cu taxiul va rămâne neschimbat (pe larg aici).

 • Robu, cetăţean de onoare în Bethune

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a primit, joi, distincţia de cetăţean de onoare al oraşului francez Bethune. Edilul urmează să primească vineri şi distincţia de Doctor Honoris Causa al Universite d’Artois din Arras (pe larg aici).

 • Consilierii judeţeni vor strânge bani pentru Mihai Stoichescu

TIMIȘOARA – Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat vineri că doreşte să se afle în capul unei liste de donatori pentru ajutorarea pilotului de motocross Mihai Stoichescu, grav accidentat în urmă cu câteva săptămâni (pe larg aici).

Ora de Timiş

Politic:

 • USL promite impozit diferențiat pe salariu și creșterea pensiilor. Vezi si alte puncte din programul de guvernare al USL

Europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL Timiș, a prezentat, vineri, în prima zi a campaniei electorale, planul USL de guvernare a țării. Bușoi spune că USL privește bătălia electorală cu foarte multă încredere şi optimism. Liberalul este convins, după scorul foarte bun obținut la alegerile locale, că USL poate să câştige toate cele 14 colegii parlamentare din județul Timiş (pe larg aici).

 • Medicamentele eliberate de medicul de familie, compensate integral? Vezi cine propune asta

O idee binevenită pentru bolnavi, mai ales pentru cei cronici este lansată de Tudor Ciuhodaru, care propune că bolnavul care merge la medicul de familie să beneficieze de medicamente compensate integral. Deputatul considera că reducerea preţurilor la medicamente va creşte accesul la tratament pentru cei cu venituri reduse şi, implicit, va duce la creşterea speranţei de viaţă şi reducerea cheltuielilor de tratament (pe larg aici).

Administraţie:

 • Primăria Timişoara face sondaj pe internet: cine va cânta în noaptea de Revelion. VOTEAZĂ!

Cargo, Alexandra Ungureanu & Crush, Nico, Narcotic Sound & Christian D, Lavinia, Like Chocolate şi DJ Georgescu & Lara. Dintre acești artiști în vogă, timișorenii sunt invitați de municipalitate în cadrul unui sondaj on-line să-și aleagă trupa sau solistul alături de care să petreacă noaptea dintre ani în Piața Operei (pe larg aici).

 • CJT a împărțit peste nouă milioane de lei de la Guvern la primăriile timișene. Vezi unde ajung banii!

Județul Timiș a primit puțin peste 9,2 milioane de lei de la Guvern pentru a-i repartiza primăriilor. Suma de 942.000 de lei a fost repartizată pentru echilibrarea bugetelor locale pe acest an, iar 8.292.000 de lei ajung la primăriile care au de achitat arierate, adică plăţi restante înregistrate în contabilitate cu o vechime mai mare de 90 de zile, calculată de la data scadenţei (pe larg aici).

 • Nereguli la licitația autostrăzii Nădlac-Arad. Sunt posibile rezilierea contractului şi o nouă licitaţie

Proiectul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac, finanţat şi de către Uniunea Europeană, a fost licitat în condiţii considerate de Comisia Eeuropeană ca greşite, astfel că sunt posibile rezilierea contractului şi o nouă licitaţie, a afirmat premierul Ponta (pe larg aici).

Social:

 • Consilierii județeni adună bani pentru pilotul de motocross Mihai Stoichescu, accidentat grav în urmă cu câteva săptămâni

Problemele cu care se confruntă pilotul timișean de motocross Mihai Stoichescu au ajuns și la urechile consilierilor județeni. În momentul de față, Stoichescu se recuperează după ce luna trecută a suferit o accidentare gravă în timpul unui antrenament desfăşurat pe pista de la Ianova. Sportivul a căzut de la 6-7 metri înălţime şi a avut fractură de craniu şi de coloană. Acum se recuperează acasă, la Lugoj, după o internare la Spitalul Județean din Timișoara (pe larg aici).

 • Primarul Robu, cetățean de onoare al orașului francez Bethune

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a primit, joi, 8 noiembrie, din partea Primăriei oraşului francez Bethune, titlul de „Cetăţean de Onoare” pentru meritele sale în promovarea relaţiilor academice între cele două oraşe (pe larg aici).

 • Sprijin material pentru o elevă de 10 ani, cu rezultate foarte bune la școală

Andreea are 10 ani și este elevă în clasa IV-a la Liceul William Shakespeare din Timișoara, iar pentru rezultatele ei bune la învățătură, o firmă din Timișoara a premiat-o. A primit un laptop performant, geantă, ghiozdan,  culori, carioci, dar și alte rechizite care o vor ajuta la școală (pe larg aici).

 • Oferte de turism și produse bio la mall în acest weekend

Timişoara găzduieşte două târguri tematice în acest sfârșit de săptămâna, în incinta mall-ului: primul dedicat celor care sunt în căutarea celor mai bune oferte pentru vacanţa de iarnă, iar cel de-al doilea este destinat persoanelor care adoptă un stil de viaţă, cât mai aproape de natură (pe larg aici).

Economic:

 • Bancnotele euro se modifică. Cum vor arăta şi de când intră în circulaţie

De anul viitor bancnotele euro vor fi modificate. Banca Centrală Europeană (BCE) şi băncile centrale naţionale din eurosistem urmează să introducă a doua serie de bancnote euro. Denumită seria “Europa”, aceasta va reda în filigran şi în hologramă un portret al Europei, personaj din mitologia greacă ce a dat numele continentului. Noile bancnote vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani, începând, în luna mai 2013, cu bancnota de 5 euro, scrie gandul.info (pe larg aici).

Cultural:

 • Expoziţie spectaculoasă la Muzeul de Artă din Timişoara: “Barrique Art – Artă şi Vin. De Gustibus”. GALERIE CU 92 DE IMAGINI!

La Muzeul de Artă din Timişoara s-a deschis vineri, 9 noiembrie, una dintre cele mai spectaculoase expoziţii de artă găzduite în acest spaţiu: “Barrique Art – Artă şi Vin. De Gustibus”. Ajuns la ediţia a II-a, acest proiect susţinut de Fundaţia Herczeg are deviza “Arta la frontieră. Frontiera artelor” şi adună numeroşi şi importanţi artişti plastici care au transformat butoaie pentru vin în opere de artă sau au „prins” într-o lucrare de pictură, grafică ori sculptură spiritul temei (pe larg aici).

De Banat

Politic:

 • Ben-Oni Ardelean, strateg al politicii externe a Romaniei

Ben-Oni Ardelean, candidatul USL pe Colegiul I Senat, pare să fie în criză de idei. Latifundiarul din PNL Timiş este obişnuit să vorbească mult şi să nu spună mai nimic. În ultima conferinţă de presă a schimbat placa: a vorbit puțin și n-a spus nimic (pe larg aici).

 • Daca ajunge senator, Ehegartner se va zbate pentru fiecare cartier al Timisoarei

Candidatul USL pe Colegiul II Senat Timișoara, Petru Ehegartner, vine cu propuneri concrete pentru în cazul în care intră în Parlamentul României după alegerile din decembrie. Promovarea sportului în Timișoara și reglementarea sistemului de credite sunt două dintre ele (pe larg aici).

 • „Domnu’ Dan” nu vine la lansarea candidatilor PP-DD

Dan Diaconescu va rata lansarea festivă a a candidaţilor PP-DD din Timiş. Nici măcar prezența președintelui partidului, Simona Man, nu este certă. Cei 14 candidaţi la alegerile parlamentare din Timiş ai PP-DD vor fi lansaţi duminică, la ora 11, la Filarmonica Banatul (pe larg aici).

 • Mihai Viteazul, Stefan cel Mare si Vlad Tepes fac campanie pentru PRM

Ideea lansată de preşedintele PRM Timiş, Livius Ţîrnea, candidat pe Colegiul II Senat, a prins la şefimea de la Bucureşti. Afișele electorale ale partidului le aduc aminte alegătorilor de manualele de istorie (pe larg aici).

 • Start la lipeala de afise, candidatii cuceresc Timisoara / FOTO

Tinerețe, maturitate, speranță, încredere, galben, albastru. Așa a dat startul în campania electorală, fix la miezul nopții, USL Timiș. Candidații și susținătorii lor s-au adunat în Piața Operei și au lipit primele afișe pe panourile montate de municipalitate (pe larg aici).

Administraţie:

 • Timisorenii isi aleg on line trupa care sa le cante de Revelion

Timișorenii pot decide acum ce trupă vor să asculte în noaptea dintre ani. Ca să nu mai iște discuții, șefii administrației locale au hotărât să lase publicul să-și facă programul de Revelion. Astfel, pe pagina Primăriei Timișoara pot fi votați artiștii propuși, care vor urca pe scena din Piața Victoriei (pe larg aici).

 • Consilierii PD-L acuza CJ Timis ca da primariilor bani pe criterii politice

Aleşii judeţeni s-au întâlnit vineri într-o şedinţă extraordinară a CJT, în care s-au împărțit bani către primării. Sumele provenite în urma ultimei rectificări bugetare s-au dus către plata arieratelor, servicii de asistenţă social sau alte acţiuni (pe larg aici).

 • Ziua Calitatii, pentru prima data marcata la nivel de judet

Premieră în Timiş, unde pentru prima oară Ziua Mondială a Calităţii are efect şi la nivel de judeţ. Marian Vasile, vicepreşedintele CJT, inginer la bază, a dat un suflu nou unei manifestări organizate până acum doar la nivel de Timişoara (pe larg aici).

 • Intreruperi de curent

Enel a programat, vineri, întreruperi de energie electrică după cum urmează: Timișoara – str. Constantin Silvestru (p), Sofocle (p), Veac Nou (p), Canal Bega (p), orele 9 – 17; Jimbolia (str. S. Bărnuțiu, C. D. Gherea, Basarabia, V. Lucaciu, V. Alecsandri, C. Porumbescu, B. Bartok, Moș Ion Roată), Lugoj (str. Ghiocelului, Bocșei, N. Grigorescu, Odobescu, … (pe larg aici).

Cultural:

 • Barrique Art, la Palatul Baroc

Muzeul de Artă Timişoara vă invită vineri, la ora 18, la Palatul Baroc din Piaţa Unirii, la vernisajul expoziţiei „Barrique Art – Artă şi Vin. De Gustibus”. Evenimentul va fi deschis de Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă Timişoara. Ajuns la ediţia a doua, proiectul susţinut de Fundaţia Herczeg se desfăşoară sub deviza „Arta la […] (pe larg aici).

Ziua de Vest

Politic:

 • USL îşi lansează candidaţii din zona Lugoj-Buziaş-Făget-Recaş

Partidele angrenate în alegeri îşi lansează candidaţii pentru parlamentare (pe larg aici).

 • Bojin ştie când va mai ajunge PD-L la guvernare

Optimismul debordant al preşedintelui PSD Timiş, Titu Bojin, care este convins că USL va câştiga toate cele 14 colegii de parlamentari în Timiş, merge mai departe. Liderul social-democrat a făcut o nouă profeţie. Bojin susţine că ştie exact când PD-L mai poate ajunge la guvernare (pe larg aici).

 • Deputatul Gheorghe Ciobanu face bilanţul după şase luni de guvernare USL

Pe 7 noiembrie s-au împlinit şase luni de la votul de învestitură în Parlament al Guvernului Ponta. Cu această ocazie, ZIUA de Vest l-a întrebat pe deputatul Colegiului 10 Deta, Gheorghe Ciobanu, membru PSD, dacă prima jumătate de an de guvernare a USL este văzută ca una de succes (pe larg aici).

 • Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazu nu ar avea nicio şansă la parlamentare

PRM Timiş speră ca Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazu să le poarte noroc la alegerile parlamentare din decembrie. Cei trei domnitori, încadraţi în harta României Mari, transmit un mesaj şoc alegătorilor din Timiş – „Ne vom întoarce într-o zi!” (pe larg aici).

 • PP-DD Timiş îşi lansează candidaţii la Filarmonică, probabil fără domnul Dan

Candidaţii Partidului Poporului – Dan Diaconescu din Timiş vor avea lansarea oficială duminică, de la ora 11, la Sala Filarmonicii „Banatul” din Timişoara. În proporţie destul de mare, domnul Dan va lipsi de la lansare. Chiar şi venirea preşdintelui PP-DD, Simona Man, este încă incertă (pe larg aici).

 • Cei patru bănăţeni care şi-au câştigat deja locul în viitorul parlament

Campania electorală pentru alegerile parlamentare tocmai a început, iar candidaţii au intrat în lupta pentru voturile românilor. Unii candidaţi sunt scutiţi însă de stresul campaniei şi emoţiile votului. Este vorba despre cei 18 candidaţi ai minorităţilor naţionale, care au ca şi asigurat câte un post de deputat (pe larg aici).

 • Planurile candidaţilor USL din Timişoara

Cristian Buşoi, europarlamentar: „Sper că timişenii vor găsi în candidaţii USL oameni care să le reprezinte interesele în Parlamentul României” (pe larg aici).

 • USL a dat startul campaniei electorale la Timişoara

Useliştii au dat startul campaniei electorale la Timişoara. La miezul nopţii, în faţa Operei din Timişoara, USL Timiş a început campania electorală, în faţa tuturor, la termenul legal, nu pe ascuns, cum au făcut unii candidaţi ARD în Timiş, furând startul  (pe larg aici).

Administraţie:

 • Burse sociale pentru peste 1.300 de elevi din Timiş

Peste 1.300 de elevi din Timiş vor beneficia în anul şcolar 2012-2013 de burse, prin programul “Bani de liceu”. Valoarea burselor este de 180 de lei. Doar 33 dintre elevii de la şcoala profesională primesc câte 200 de lei pe lună (pe larg aici).

 • E.ON Gaz lasă din nou timișorenii in frig

E.ON Gaz Distribuţie va efectua lucrări de cuplare a unui tronson din noile conducte la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, ca urmare a finalizării unui proiect de investiţii desfăşurat pe străzile Amforei, Timiş, Circumvalaţiunii, Traian Novac, Ionel Perlea, Dropiei, Brânduşei, Gheorghe Lazăr, Teiului, Timiş, Intrarea Umbroasă, Zborului şi B-dul Cetăţii din municipiul Timişoara (pe larg aici).

 • Prof. Doru Petanec, directorul DAJ Timiş, susţine înfiinţarea fondului mutual de sprijin în caz de calamitate

Propunerea înfiinţării de urgenţă a fondului mutual de sprijin în caz de calamitate propusă de fermierii din Timiş este susţinută şi de prof. univ. dr. Doru Ion Petanec, noul director al Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Timiş (pe larg aici).

 • Pupături şi bani către primării, la CJ Timiş

Consiliul Judeţean Timiş s-a întrunit, vineri, în şedinţă extraordinară, pentru a repartiza banii ce fac obiectul ultimei rectificări bugetare din acest an. Sumele au fost repartizate primăriilor din judeţ, fie că e vorba de plata arieratelor, ori a unor bani destinaţi asistenţei sociale, ori altor acţiuni. Ca de obicei, au existat şi nemulţumiri din partea unor consilieri, cei ai PDL, care au fost la putere în urmă cu câteva luni şi care au uitat cum se făcea… împărţeala (pe larg aici).

 • Ponta confirmă neregulile la Nădlac-Arad: Sunt posibile rezilierea contractului şi o nouă licitaţie

Proiectul de construcţie a autostrăzii Arad-Nădlac, finanţat şi de către Uniunea Europeană, a fost licitat în condiţii considerate de CE ca greşite, astfel că sunt posibile rezilierea contractului şi o nouă licitaţie, a afirmat premierul Ponta  (pe larg aici).

Social:

 • Războiul tarifelor din Timişoara s-a transformat înt-o ceartă generală

Războiul tarifelor de taxi s-a intensificat, vineri, 9 noiembrie, de la ora 12, cu prilejul întâlnirii dintre reprezentanţii taximetriştilor din Timişoara cu cei ai Primăriei Timişoara, ai dispeceratelor, ai inspectoratului de muncă, ai finanţelor publice, ai poliţiei rutiere şi cei de la oficiul concurenţei (pe larg aici).

Economic:

 • Coffee Island – cafea grecească la Timișoara

Primul magazin din Romania a rețelei Coffee Island (lanț de cafenele pornit în Grecia) s-a deschis la Timișoara în urmă cu aproximativ o lună. Cu o rețea de peste 70 de magazine în Grecia și în Cipru (63 în Grecia și 14 în Cipru), Coffee Island e un coffee shop în care pasiunea pentru cafea se întâlnește cu nevoia consumatorilor de a avea acasă cafeaua grecească preferată (pe larg aici).

Cultural:

 • Timişoara lui Tarzan, prezentată în faţa publicului din Budapesta

Institutul Cultural Român de la Budapesta a organizat, în această săptămână, un eveniment dedicat Timişoarei. Publicul din ţara vecină a putut urmări la Film Klub documentarul „Adevăratul, unicul Tarzan”, în regia lui Florin Iepan. Regizorul a oferit filmul ca un gest de solidaritate şi de apreciere faţă de ICR Budapesta, filială rămasă cu buget zero (pe larg aici).

 • Două teatre timişorene participă la Festivalul Interetnic de Teatru la Oradea

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Interetnic de Teatru la Oradea are loc în perioada 11-18 noiembrie 2012. Evenimentul, organizat de Teatrul „Szigligeti” din Oradea, reuneşte toate teatrele minoritare din România, teatrele maghiare şi germane, precum şi Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti (pe larg aici).

 • Ambasadorul Poloniei în România inaugurează o expoziţie de fotografie aeriană la Timişoara

Spaţiul expoziţional al Primăriei Municipiului Timişoara (Piaţa Victoriei, nr. 5, vizavi de Bancpost) se pregăteşte să primească o nouă expoziţie de fotografie. În perioada 12-23 noiembrie, Ambasada Poloniei la Bucureşti prezintă la Timişoara expoziţia de fotografii aeriene „Zbor deasupra Poloniei” (pe larg aici).

 • Se pregătesc premiile literare pe anul 2011 ale Uniunii Scriitorilor din Timişoara

Au mai rămas două săptămâni până la decernarea premiilor literare ale Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Timişoara pe anul 2011. Scriitorii care au publicat cărţi anul trecut mai au timp până luni, 12 noiembrie, să-şi depună volumele la sediul instituţiei (pe larg aici).

Vocea Timisului

Politic:

 • Drept la replică Ovidiu Ciuhandu la articolul legat de pâinea electorală

Stimată redacție, Ca răspuns la articolul Dumneavoastră din data de 4 noiembrie a.c., vă rog să găzduiți următorul drept la replică: Informez în mod onest pe cei care au acuzat promovarea produselor de panificație care aparțin brutăriei al cărei manager sunt că, începând din februarie a.c., am început o campanie de promovare a produselor … (pe larg aici).

 • Încă o campanie…la ce să ne așteptăm?

Nu prea inteleg rostul campaniilor electorale in Romania. Teoretic, ele sunt perioade in care candidatii si partidele isi expun oferta, adica planuri, viziune, proiecte, disponibilitati, sigur exagerate, dar edificatoare pentru profilul lor (pe larg aici).

 • Regulile campaniei electorale!

Regulile campaniei electorale au fost clar stabilite de la început. Ştim cu toţii însă că sunt politicieni care reuşesc să ocolească legea şi să convingă alegătorii prin mijloace mai puţin ortodoxe. Celebra găleată electorală este şi anul acesta pe lista obiectelor ce pot fi dăruite, dacă nu costă mai mult de zece lei (pe larg aici).

 • Șocant. Titu Bojin pupă primarii PDL de trei ori şi îi convinge să susțină PSD în campanie

Mai mult de jumătate din primarii PDL din judeţul Timiş sunt pe punctul de a trece în PSD, a anunţat, joi, Titu Bojin. Liderul PSD Timiş a explicat şi cum îi convinge…prin pupături. Trei dintre aceştia este sigur că vor trece în PSD Timiş, iar cu restul preşedintele organizaţiei se află în negocieri (pe larg aici).

 • Liderii ARD Timiş au depus un memoriu împotriva USL, în huiduielile revoluționarilor

Chiar cu o zi înainte de începerea campanieie electorale, liderii ARD Timiş, printre care şi Constantin Ostaficiuc, au mers la Instituţia Prefectului pentru a depune memoriul “USL -Au promis miere, au oferit fiere” (pe larg aici).

Administraţie:

 • Inedit! Primăria te provoacă să alegi pe cine vrei la concertul de Revelion 2012-2013

Primăria Timişoara a lansat o provocare pentru pasionaţii de revelioane în aer liber, lansând un sondaj cu ajutorul căruia va fi ales artistul care va concerta de Revelionul 2012-2013 în Piaţa Victoriei (pe larg aici).

Cultural:

 • Adio “IURA”! Actorul Iurie Darie a decedat

Actorul Iurie Darie a încetat din viaţă vineri seară, după o grea suferinţă. În vârstă de 83 de ani, Iurie Darie avea grave probleme de sănătate. În ultima parte a vieţii a suferit mai multe operaţii şi internări în spital. Iurie Darie a murit (pe larg aici).