Revista presei 24 octombrie 2012

Renaşterea bănăţeană

Politic:

 • ”Trebuie să le redau oamenilor speranţa”, a declarat consilierul judeţean Cătălin Tiuch

Administraţie:

 • Timişoara nu va fi o nouă Strehaia, în privinţa palatelor ţigăneşti

La ultima şedinţă în plen a consiliului local, una dintre problemele ridicate de aleşi a fost evitarea situaţiei în care Timişoara ar putea deveni Strehaia vestului, din cauza palatelor cu o anumită arhitectură care au apărut, de-a lungul anilor, atât în zona centrală, cât şi în cartierele mai mărginaşe (pe larg aici).

 • Institutul Oncologic Timişoara dă semne de însănătoşire

Unul dintre cele mai importante obiective medicale din zona de vest a ţării prinde contur. „Studiile necesare pentru demararea lucrărilor de construcţie au fost licitate şi vor fi gata la mijlocul lunii decembrie, dacă nu chiar mai repede”, declară prof. univ. dr. Horia Vermeşan, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Timiş. Tot atunci vor fi achitate integral şi costurile, Ministerul Sănătăţii alocând în acest scop, încă de la începutul anului, un milion de lei. Astfel, mii de bolnavi din Timiş, Arad, Hunedoara sau Caraş-Severin vor avea, în curând, posibilitatea de a beneficia de un tratament la standarde occidentale (pe larg aici).

 • Mii de aragaze şi centrale termice din Timişoara “iau vacanţă” forţat

Trei kilometri de conducte şi branşamente noi de polietilenă vor înlocui o parte din reţeaua de gaz din zona Circumvalaţiunii din Timişoara, întinsă pe străzile Amforei, Timiş, Circumvalaţiunii, Traian Novac, Ionel Perlea, Dropiei, Brânduşei, Gheorghe Lazăr, Teiului, Timiş, Zborului, Intrarea Umbroasă şi Bd. Cetăţii (pe larg aici). 

Opinia Timişoarei

Social:

 • Cauti un loc de munca? Iata lista posturilor din Timis valabile in perioada 24-31 octombrie 2012!

Sute de locuri de munca sunt disponibile pentru cei care nu reusesc sa-si gaseasca un serviciu. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis pune la dispozitia acestora diverse posturi vacante la mai multe societati din judet (pe larg aici).

Tion

Politic:

 • Robu spune sa nu dramatizam: Becali totusi este un tip de dreapta

Cum vede liderul liberalilor timişeni, Nicolae Robu, apropierea lui Gigi Becali de PNL şi candidatura acestuia la alegerile parlamentare? Ei bine, Robu crede că până la urmă Parlamentul României este o reflectare a societăţii româneşti, iar Becali „este totuşi un tip de dreapta” care a făcut şi lucruri bune (pe larg aici).

Administraţie:

 • Incep lucrari la apa si canalizare in mai multe cartiere ale Timisoarei

O firmă spaniolă se va ocupa de lucrările de modernizare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în zona de sud a oraşului Timişoara. Contractul a fost deja semnat şi sunt prevăzute lucrări în cartierele Freidorf, Soarelui, Ciarda Roşie, Girocului, Fratelia şi Iosefin, anunţă reprezentanţii Aquatim (pe larg aici).

 • Locuitorii din Plopi, Kuncz si Circumvalatiunii isi spun problemele

Joi sunt programate două întâlniri ale consiliilor consultative de cartier din Timişoara. Locuitorii din zona Circumvalaţiunii sunt aşteptaţi să-şi prezinte problemele la Şcoala Generală nr. 18, iar cei din cartierele Plopi şi Kuncz la Şcoala Generală nr. 4. Se va discuta despre infrastructură, mediu, transport public şi alte subiecte (pe larg aici).

 • Olanda va da acceptul ca Romania sa intre in Schengen, cand isi va imbunatati lupta anti-coruptie

Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Excelenţa Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, s-a aflat, miercuri dimineaţa, la Timişoara, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale şi judeţene. Reprezentantul diplomatic al Olandei a făcut referiri şi la aderarea României la Spaţiul Schengen, un subiect sensibil în această perioadă (pe larg aici).

 • Nu se mai fac parcari ecologice in Timisoara, primaria vrea parcari pe verticala!

Noua conducere a Primăriei Timişoara a ajuns la concluzia că parcările ecologice cu care se mândrea fosta administraţie nu sunt eficiente, aşa că a decis să nu mai realizeze astfel de parcări pe viitor. Primarul Nicolae Robu spune că soluţia o reprezintă „parcările paletizate”, pe verticală, care ocupă spaţiu puţin la sol, sistem cunoscut ca rotary-parking sau smart-parking (pe larg aici).

Social:

 • Elevii de la Lenau se bucura de roadele toamnei

Mere roşii, zemoase, coşuri cu legume, borcane cu dulceaţă sau plăcinte cu prune, toate bunătăţile toamnei au fost adunate în curtea Şcolii Nikolaus Lenau Timişoara (pe larg aici).

 • Schimbare pe piata auto: Anvelopele noi vor avea etichete care prezinta performantele atinse

Dacă până acum eram obişnuiţi cu etichete verzi şi clasificări pe categorii de consum la frigidere sau maşini de spălat, luna noiembrie va aduce etichete şi pe anvelope. Orice cauciuc produs din această vară şi vândut după 1 noiembrie va avea aplicat un sticker cu trei informaţii: influenţa asupra consumului de carburant, distanţa de frânare şi zgomotul produs în rulare (pe larg aici).

 • Eco Club picteaza Timisoara in verde

Eco Club îi invită pe timişoreni, sâmbătă, 27 octombrie 2012, de la ora 15, pe strada Mărăşeşti, să “Pictăm Timişoara în verde”. Evenimentul face parte din campania de recrutare a noilor voluntari (pe larg aici).

 • Timisoara are Orizonturi Noi

Pe strada Bacalbaşa din Timişoara a fost inaugurat, miercuri, Centrul Orizonturi Noi. Ridicat de Fundaţia Pentru Voi Timişoara, centrul a fost deschis în prezenţa Excelenţei Sale, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ambasadorul Olandei în România (pe larg aici).

 • Se cauta studenti pentru forurile de conducere ale Universitatii de Vest Timisoara

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) a demarat proiectul “Democraţia în UVT”, constând în organizarea alegerilor pentru studenţi reprezentanţi în Consiliile Facultăţilor, Senatul UVT, Consiliile Şcolilor Doctorale şi CSUD, în baza faptului că studenţii au dreptul (oferit prin lege) la 25% din toate forurile de conducere ale universităţii (pe larg aici).

 • Studentii de la Universitatea de Vest se pregatesc de Balul Bobocilor

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara pune la cale astăzi, 24 octombrie, începând cu ora 22, Balul Bobocilor  din Universitatea de Vest. Evenimentul are loc în Heaven Studio, avându-i ca invitaţi pe Ami şi Spike, iar  tema Balului este Fire and Ice (pe larg aici).

 • E.ON intrerupe furnizarea gazelor naturale pe mai multe strazi

Pentru finalizarea unei noi investiţii importante şi conectarea noii reţele de gaz, compania E.ON Gaz Distribuţie întrerupe furnizarea gazului natural pe câteva străzi. Mai mulți locuitori din Timişoara vor fi afectați de această operaţiune (pe larg aici).

 • Asistenti medicali mai pregatiti in Timis

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişi, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Timiş anunţă, în 24 octombrie – Ziua Internaţională a Dezvoltării Informaticii – că proiectul E-Nursing a oferit Timişului asistenţi medicali mai pregătiţi (pe larg aici).

 • Varstnicii din Timis au plantat pentru amintire

„Plantăm ca să nu uităm”. Acesta a fost motto-ul acţiunii derulate în această toamnă de vârstnicii centrelor de îngrijire şi asistenţă din Ciacova ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, pentru a marca Ziua Internaţională Alzheimer (pe larg aici).

 • Cinci noi recorduri mondiale in Timisoara!

Ştefan Cojocnean, cvadruplul campion mondial la sporturi extreme, a adus Timişoarei 5 noi recorduri mondiale. Acest lucru s-a întâmplat în cadrul evenimentului de talie mondială Impossibility Challenger (Provocarea imposibilului) la Budapesta, Ungaria (pe larg aici).

 • Seara italiana, cu gondole de gustat si film bun, la Carturesti in Timisoara

Gurmanzii cinefili din Timişoara sunt poftiţi la o seară italiană. Saccottini di bresaola ripieni con funghi porcini, arancini, crostini şi gondole con riccotta sunt doar câteva dintre delicatesele pe care admiratorii culturii italiene le vor putea degusta la Cărtureşti, asezonate cu un film laureat cu Globul de Aur (pe larg aici).

 • Gala cu balerini japonezi pe scena Operei din Timisoara

Opera Naţională Română din Timişoara le dedică iubitorilor artei dansului un eveniment special: Gală de balet cu invitaţi din Japonia! Risa Mochizuki şi Takahiro Tsubo vor fi solişti ai spectacolului coregrafic de miercuri 24 octombrie 2012, de la ora 19 (pe larg aici).

Timişoara Express

Administraţie:

 • Canalizare cu spanioli in sudul Timisoarei

Aquatim a semnat Contractul “Extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Timişoara Sud” din cadrul Proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”  (pe larg aici).

 • Intalniri in cartierele Circumvalatiunii si Plopi-Kuncz

La Şcoala generală nr. 18, de pe strada Amforei din Timişoara, va avea loc joi, 25 octombrie 2012, începând cu ora 16, o nouă întâlnire a consiliului consultativ de cartier Circumvalaţiunii (pe larg aici).

Social:

 • 18 banateni bat la portile Uniunii Scriitorilor

În urma analizării cererilor şi dosarelor de primire depuse, Filiala Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România a înaintat Comisiei de validare a USR solicitările următorilor autori: … (pe larg aici).

 • Studentii vor democratie in Universitatea de Vest

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) demarează proiectul Democraţia în UVT, constând în organizarea alegerilor pentru studenţi reprezentanţi în Consiliile Facultăţilor, Senatul UVT, Consiliile Şcolilor Doctorale şi CSUD (pe larg aici).

 • Timisoara, capitala eco-impulsurilor

Aquatim şi Fundaţia Româno-Germană Aquademica organizează Conferinţa Internaţională “ECO-IMPULS 2012″, care va avea loc în 25 octombrie 2012, în Timişoara (pe larg aici).

 • Gala de balet cu japonezii Risa Mochizuki si Takahiro Tsubo

Opera Naţională Română din Timişoara le dedică iubitorilor artei dansului un eveniment special, Gală de balet cu invitaţi din Japonia: Risa Mochizuki şi Takahiro Tsubo vor fi solişti ai spectacolului coregrafic de miercuri 24 octombrie 2012, de la ora 19 (pe larg aici).

 • Locuri de munca in Timis la 24 octombrie. Vezi care sunt!

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Timiș a anunțat locurile de muncă disponibile în județul Timiș în perioada 24-31 octombrie 2012. Astfel, puteți afla firmele care au locuri de muncă disponibile, meseria, adresa, numărul de telefon (pe larg aici).

 • Balul Bobocilor UVT: Fire and Ice cu Ami si Spike

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara vă invită astăzi, începând cu ora 22, la Balul Bobocilor din Universitatea de Vest, care va avea loc în Heaven Studio, avându-i ca invitaţi pe Ami şi Spike, iar tema Balului este Fire and Ice (pe larg aici).

Vest24

Politic:

 • Ţărăniştii din Timiş, nemulţumiţi că au doar un singur candidat pe listele ARD

Preşedintele PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, a declarat că membrii de conducere ai filialei sunt nemulţumiţi că pe listele Alianţei România Dreaptă la alegerile parlamentare din 9 decembrie sunt reprezentaţi doar de un singur candidat: Adrian Orza (pe larg aici).

Administraţie:

 • Robu: „Cine are ocazia să îşi reabiliteze clădirea, dar nu vrea, va avea de suportat consecinţe negative”

Primarul Timișoarei a declarat că este dispus să folosească toate mijloacele legale pentru a-i determina pe proprietarii apartamentelor din centrul oraşului să accepte să între în programul de eficientizare energetică a blocurilor, finanţat în mare măsură din bani europeni. Edilul a precizat că este uimit că unii dintre aceşti proprietari refuză să primească bani pentru anveloparea blocurilor, deşi rata lunară care le-ar reveni se ridică la maximum 15 euro (pe larg aici).

 • România mai are de lucrat înainte de a intra în Spaţiul Schengen

Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Excelenţa Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, s-a întâlnit, miercuri, cu autorităţile locale şi judeţene din Timişora şi Timiş. Întrebat de aderarea României la Spaţiul Schengen, ambasadorul Olandei a răspuns că ţara sa şi România trebuie să lucreze împreună pe mai multe domenii, cum ar fi cel al legislaţiei şi luptei anti-corupţie şi că, în curând, se aşteaptă ca Parlamentul Olandez să îşi dea acceptul (pe larg aici).

Social:

 • Orizonturi Noi pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale

La Timişoara a fost inaugurat, miercuri, Centrul Orizonturi Noi. Invitat special a fost Excelenţa Sa, Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, ambasadorul Olandei în România (pe larg aici).

 • Roadele toamnei, adunate în curtea Şcolii Lenau

Erntdankfest, sau Sărbătoarea Recoltei, din acest an a împrăştiat în curtea Şcolii Nikolaus Lenau din Timişoara, toate roadele pământului (pe larg aici).

 • Ziua Dezvoltării Informaticii, marcată la Timişoara

Informatizarea sistemului sanitar a atras după sine inclusiv necesitatea pregătirii asistenţilor medicali în acest domeniu. Ordinul Asistenţilor Medicali Timiş prezintă datele unui complex proiect intitulat E-Nursing (pe larg aici).

 • La Ciacova s-au plantat pomi împotriva… uitării

Ziua Internaţională Alzheimer a fost marcată la Ciacova, printr-o inedită acţiune a vârstnicilor. Zeci de pomi au fost plantaţi ca un simbol împotriva uitării (pe larg aici).

 • Zona Dacia va rămâne două zile fără gaz

E.ON Gaz Distribuţie a finalizat un proiect de modernizare a reţelei de gaz din Timişoara a cărui valoare depăşeşte 1,5 milioane de lei. Timişorenii care locuiesc în zona Dacia vor ramâne două zile fără gaz (pe larg aici).

 • Ştefan Cojocnean a adus 5 recorduri Timişoarei

Ştefan Cojocnean şi-a depăşit limitele şi a provocat imposibilul! Cvadruplul campion mondial la sporturi extreme, a adus Timişoarei 5 noi recorduri mondiale (pe larg aici).

Ora de Timiş

Politic:

 • Valentin Moldovan: „Nu este coadă de țărăniști la PNL”

Președintele interimar al PNȚCD Timiș, Valentin Moldovan, contraatacă afirmațiile făcute luni de către deputatul liberal Horia Cristian, potrivit cărora mai mulți țărăniști se îndreaptă spre PNL (pe larg aici).

 • Să știi să previi! Să ai curaj să ştii! Femeile liberale sunt interesate de prevenția în sănătate

Peste 100 de femei s-au adunat, marți, la sediul PNL Timiş, unde OFL Timiș a organizat o întâlnire-dezbatere cu medici specialişti pe tema prevenţiei în sănătate (pe larg aici).

Administraţie:

 • Parteneriat strategic pentru „Timișoara Capitală Europeană Culturală”. Află despre ce este vorba!

Primăria Timișoara se implică în proiectul candidaturii Timișoarei la titlul de „Capitală Europeană a Culturii” pentru a spori șansele orașului în competiția care va avea loc în 2015 (pe larg aici).

 • Aquatim a semnat contractul pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă și canal. O firmă din Spania va face lucrările

Un contract în valoare de aproape 33 de milioane de lei la care se va adăuga TVA a fost semnat de către societatea de apă-canal din oraș cu o firmă din Spania, care a câștigat licitația internațională. Contractul prevede extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în sudul Timișoarei (pe larg aici).

Social:

 • Dumbrăviţa pe două roţi

Asociaţia Dunos şi-a propus să promoveze mersul pe bicicleta în localitate printr-un proiect intitulat “Dumbrăviţa pe două roţi”. În urmă cu două săptămâni, s-a înfiinţat în cadrul asociaţiei secţia de ciclism condusă de vicepreşedintele Octavian Oncioiu (pe larg aici).

 • Cursuri pentru asistenţii medicali din spitalele timişorene

Cu ajutorul fondurilor europene asistenţii medicali s-au şcolit. Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) prin proiectul “E-Nursing: Program de instruire în tehnologia informaţiei a asistenţilor medicali, în contextul informatizării sistemului sanitar”, POSDRU/81/3.2/S/57946, răspunde punctual nevoii de instruire a asistenţilor medicali pentru domeniul TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării) (pe larg aici).

 • Fără bani, asociaţiile finanţate prin POS DRU vor falimenta în scurt timp

Mii de beneficiari din Timiş ai proiectelor finanţate prin POS DRU rămân fărăasistenţă, nemaiputând să continue cursurile sau activităţile derulate până acum. Organizaţilei şi asociaţiile din Timişoara, finanţate prin POS DRU au trimis un memoriu către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale prin care ce să li se dea banii restanţi numai pentru proiectele derulate (pe larg aici).

 • Noua reglementare privind etichetarea anvelopelor, prezentată de Continental Timişoara

Continental Anvelope Timişoara, investitor a peste 271 de milioane de euro în cadrul fabricii sale din Timişoara, a prezentat astăzi noua reglementare privind etichetarea anvelopelor (pe larg aici).

 • Aproape 20.000 de euro s-au strâns la Balul Speranței din donațiile celor prezenți

Oamenii de afaceri din Timiș au dat o mână de ajutor pentru ca două proiecte ale Asociației Femeilor Antreprenor din Rom (pe larg aici).

 • Marșul Victimelor POSDRU. Organizațiile din Timiș se alătură protestului

ONG-urile timișorene susțin protestul național față de proasta gestionare a fondurilor europene în cadrul POSDRU. Coaliția ONG-uri pentru Fonduri Structurale organizează, miercuri, la București, Marșul Victimelor POSDRU, protestând în stradă față de modul deficitar și netransparent de gestionare a Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane. Organizații ale societății civile din Timișoara se alătură acestei acțiuni de protest. Susținătorii acestei acțiuni de protest sunt: Asociația Română Anti-Sida (ARAS), Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES), Institutul Intercultural Timișoara, Fundația „Pentru Voi”, Organizația „Salvați Copiii”, filiala Timiș (pe larg aici).

 • Expoziție de tehnică militară, ceremonial militar și retragere cu torțe de Ziua Armatei

Aniversarea Zilei Armatei României, în Timişoara, va avea loc în perioada 25-28 octombrie, printr-o serie de manifestări organizate de către Brigada 18 Infanterie „Banat” (pe larg aici).

 • La tribunal, de plăcere. Vezi aici când se deschid larg porțile instituției

Timişorenii interesaţi să viziteze sediul Tribunalului, din Timişoara, str. Ţepeş Vodă nr.2, et. I o vor putea face joi, 25 octombrie 2012, între orele 900-1300, cu prilejul aniversării Zilei Europene a Justiţiei Civile. Sunt aşteptaţi, de asemenea, liceenii şi studenţii care aspiră la cariera de magistrat şi care doresc să afle amănunte despre activitatea instanţei. Evenimentul are ca scop stabilirea unei relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie şi beneficiarii acestuia, precum şi cunoaşterea de către publicul larg a etapelor procesuale în activitatea de judecată (pe larg aici).

Ziua de Vest

Politic:

 • Peste 100 de femei au participat la dezbaterea OFL Timiş privind prevenţia în sănătate

Peste 100 de femei s-au adunat, marţi, la sediul PNL Timiş, unde Organizaţia Femeilor Liberale (OFL) a organizat o dezbatere cu medici specialişti pe tema prevenţiei în sănătate.  Petru Ehergartner, preşedinte PNL Timişoara şi candidat la Senat din partea USL, a vorbit despre importanţa politicilor liberale pentru sănătatea populaţiei şi despre iniţiativa organizaţiei de femei de a iniţia o lege a prevenţiei, fapt ce confirmă o realitate de care mediul politic din România trebuie să ţină seama în activitatea de guvernare (pe larg aici).

 • Halasz Ferenc, preşedinte UDMR Timiş: „Un rege echidistant poate ar fi mai bun decât un preşedinte devenit independent în noaptea alegerilor”

Călin Popescu Tăriceanu (PNL) a declarat, acum câteva zile, că dacă s-ar modifica Constituţia, ar vota pentru monarhie constituţională. Mulţi îşi doresc acest lucru şi din ce în ce mai mulţi încep să se gândească la o astfel de formă de conducere a României. Nici preşedintele UDMR Timiş, Halasz Ferenc, nu e departe de acest gând (pe larg aici).

 • Dugulescu încă aşteaptă o minune de la conducerea centrală a PD-L

Deputatul PD-L de Timiş Marius Dugulescu nu ştie încă dacă şi pentru cine va candida la alegerile parlamentare din decembrie. Dugulescu a contestat la Biroul Naţional de Conducere al PD-L decizia colegilor din Timiş, care l-au sărit din schemă pentru alegerile parlamentare (pe larg aici).

 • Sfidare pe bani europeni şi guvernamentali la Jebel

Primarii PSD din Timiş – luxaţi serios la fonduri, de către fosta putere portocalie

Mai mulţi primari PSD din Timiş au fost efectiv umiliţi în timpul guvernării PD-L. Proiectele lor au fost tratate cu dispreţ şi puse pe o listă fictivă de aşteptare. Dacă, totuşi, proiectul era declarat câştigător, banii se rătăceau pe drum. Una dintre cele mai nedreptăţite comune în timpul Guvernului Boc a fost Jebelul (pe larg aici).

 • La PNŢCD Timiş nu s-au scos săbiile, dar teaca ARDe

Gheorghe Ciuhandu, fostul preşedinte al PNŢCD Timiş, a contestat calea pe care a luat-o actualul PNŢCD din Timiş, în fruntea căruia se află, acum, Valentin Moldovan. Gheorghe Ciuhandu a transmis că nu e de acord cu implicarea PNŢCD Timiş în Alianţa România Dreaptă, unde defilează alături de PDL, ci mai degrabă e de acord cu apropierea de PNL, pe care o face Victor Cirobea (pe larg aici).

 • Ţărăniştii din Timiş sunt în continuare nemulţumiţi că au numai un candidat la parlamentare sub sigla ARD. Dar cam degeaba…

„Noi, organizaţia judeţeană Timiş, nu acceptăm chiar aşa cu capul plecat orice se negociază la centru. Ne-am arătat nemulţumirea”, spune Valentin Moldovan, preşedintele PNŢCD Timiş (pe larg aici).

Administraţie:

 • Reţeaua de canalizare din Timişoara Sud va fi extinsă cu 17 kilometri

Contractul “Extinderea şi modernizarea reţelelor de alimentare  cu apă şi canalizare în municipiul Timişoara Sud”, în valoare de 32.607.515 lei, a fost semnat de către Aquatim, în 17 octombrie 2012 şi fost atribuit, în urma licitaţiei publice deschise, firmei Construcciones Lujan SA din Spania (pe larg aici).

 • Olandezii vor ca România să progreseze în domeniul justiţiei pentru a ne da verde în spaţiul Schengen

Excelența Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, Ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, s-a întâlnit, miercuri, cu autorităţile din Timiş. Ambasadorul Olandei a avut o întrevedere atât cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, cât şi cu prefectul de Timiş, Eugen Dogariu. Au discutat despre domeniul high-tech, despre agricultură şi despre investitorii olandezi din Timiş şi s-a ajuns la concluzia că există toate premisele ca Timişul şi regiunile din Olanda să colaboreze foarte bine (pe larg aici).

Social:

 • Miros sufocant în centrul Timişoarei

De la începutul anului 2012, locatarii care stau în clădirea istorică situată în Piaţa Victoriei la numărul 8 nu mai au linşte. Un comerciant din Timişoara a închiriat un spaţiu la parterul acestei clădiri istorice cu o vechime de 100 de ani. Micul întreprinzător a făcut în spaţiul situat la parterul acestui imobil o covrigărie fără acordul asociaţiei de proprietari (pe larg aici).

 • Prof. dr. Laszlo Marodi, şeful Centrului de Ştiinţă al Universităţii din Debrecen, “Doctor Honoris Causa” al UMF Timişoara

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” Timişoara, Academia de Ştiinţe Medicale Timiş şi Asociaţia PRO Imunodeficienţe Primare, Jeffrey Modell Fundation şi ECE IP CTR-J Project, în colaborare cu Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu” Timişoara, organizează Simpozionul de Imunodeficienţe Primare, cu participare internaţională, în sala Senatului UMF Timişoara, în perioada 24 – 25 octombrie (pe larg aici).

 • Concurs cu repetiţie la Camera Notarilor Publici Timişoara

Camera Notarilor Publici din Timişoara va organiza, la finalul acestei luni, un nou concurs pentru cei care doresc să devină notar public stagiar. Aceeaşi cameră din Timişoara a mai organizat un concurs, în data de 15 septembrie, înă examenul a fost invalidat ilegal de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România, care a motivat că lucrările nu erau ştampilate, iar paginile nu erau numerotate (pe larg aici).

 • Dumbrăviţa începe să meargă pe două roţi

Mersul pe două roţi şi acţiunile pe această temă din Timişoara influenţează şi localităţile periurbane. Dacă în oraşul de pe Bega sunt peste 12.000 de biciclişti cu număr Verde pentru Biciclete (o mişcare pentru pedalare susţinută de Fundaţia Bega şi Clubul Sportiv Gratzu), în Dumbrăviţa acum ia naştere mişcarea biciclistă (pe larg aici).

 • ONG-urile din Timişoara, solidare cu Marşul Victimelor POSDRU de la Bucureşti

Organizaţii ale societăţii civile din Timişoara se alătură Coaliţiei „ONG-uri pentru Fonduri Structurale” care au organizat miercuri, 24 octombrie, la Bucureşti, Marşul Victimelor POSDRU. Ele au semnat alături de celelalte organizaţii din ţară memoriul care va fi înaintat, joi, 25 octombrie, de către reprezentanţii Coaliţiei „ONG-uri pentru Fonduri Structurale” prim-ministrului României (pe larg aici).

 • Office Relax a lansat campania ”Și eu muncesc sănătos!”

Office Relax a lansat campania “Și eu muncesc sănătos!”, o campanie ce are ca scop promovarea sănătății în muncă în companiile din județul Timiș și combaterea stresului ocupațional printre angajați prin terapii alternative (pe larg aici).

 • Două zile fără gaz în zona Dacia

E.ON Gaz Distribuţie a finalizat un proiect de modernizare a reţelei de gaz din municipiul Timişoara a cărui valoare depăşeşte 1,5 milioane de lei (pe larg aici).