Mihai-Răzvan Ungureanu şi FORŢA CIVICĂ, invitaţi speciali la Congresul PPE din 17 – 18 Octombrie de la Bucureşti

Printr-o scrisoare oficială a preşedintelui PPE Wilfried Martens trimisă preşedintelui Mihai-Răzvan Ungureanu, Forţa Civică este invitată să participe la lucrările Congresului al XXI-lea al PPE ce să va ţine anul acesta la Bucureşti. Congresul se va desfăşura sub titlul ‘Raspunsul este mai multă Europa!’ şi pe durata lui se vor discuta problemele actuale ale cetăţenilor europeni în contextul continuării crizei economice globale. Anul acesta, Congresul va fi cu atât mai important pentru membrii PPE, delegaţii alegând o noua Preşedinţie.

Prin organizarea Congresului PPE la Bucureşti se demonstrează solidaritatea popularilor europeni, în timp ce PSD a fost refuzat drept gazdă a Congresului Partidului Socialist European. Sunt onorat de invitaţia personală a preşedintelui Martens şi mă bucur că importanţa apariţiei unui nou partid de centru – dreapta precum Forţa Civică este receptată atât de repede de liderii europeni“, a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu.

Wilfried Martens a trimis scrisoarea de invitaţie preşedintelui Forţei Civice la numai o zi după întâlnirea cu Ungureanu de la Bruxelles. În cadrul acestei întâlniri, preşedintele Martens a reamintit că acest Congres este o şansă pentru România de a începe reclădirea imaginii unui stat democratic, modern, rupt de pornirile autoritare din istoria sa recentă. “Sunt bucuros că rezolvarea crizei democratice din această vară a permis ca lucrarile acestui Congres atât de important pentru noi să fie ţinute la Bucureşti“, a declarat Martens.

Atât preşedintele Martens cât şi fostul premier Ungureanu au discutat despre viziunea de redresare a economiei, despre crearea de locuri de muncă şi despre legăturile strânse pe care România nu trebuie să le rupă cu partenerii … [Continuarea]