Laurenţiu Ştefănescu

 Cine este Laurenţiu Ştefănescu,

propunerea Forţei Civice Timiş pentru alegerile parlamentare?

La inceputul anilor 90, ample mişcări studenţeşti s-au desfăşurat în marile centre universitare din ţară. Studenţii protestau faţă de un sistem de învăţâmânt care păstra încă structura de organizare din epoca comunistă  dar şi împotriva regimului politic iliescian. La Timişoara, unul dintre liderii studenţilor din OSUT (Organizaţia Studenţilor din Universitatea Timişoara) era Laurenţiu Ştefănescu.

Implicat activ în organizarea ultimilor mari greve studenţeşti din Timişoara a fost mereu partizanul unei schimbări reale.  Exponent al acelei generaţii de tineri, exuberante şi pline de vise, a luptat pentru şansa de-a trăi într-o ţară democrată şi europeană.

După terminarea studiilor, în ciuda oportunităţilor, a hotărât să ramână în România, construind o carieră solidă şi o familie frumoasă, în acelaşi spirit al onoarei şi al respectului faţă de semeni.

La începutul anilor 2000, indignat  de situaţia de-a fi pus să aleagă între un comunist cu „faţă umană” şi un „extremist populist”, a hotărât să se implice în construcţia unui nou partid.

O construcţie  „de la firul ierbii”, constituită  din oameni care nu au mai făcut politică, proveniţi în majoritate din mediul academic sau antreprenorial, Uniunea pentru Reconstrucţia României  (URR).

Deşi proiectul URR a activat destul de puţin pe scena politică, ieşirea sa din scenă a creat un orizont de aşteptare, pregătind terenul pentru apariţia Forţei Civice.  Aceasta propune un alt model de politică asemenea liderului său, Mihai Răzvan Ungureanu: rigoare, respect, principii.

 Antreprenor, cunoscător al pieţii economice şi financiare, comentator al vieţii politice şi financiare, Laurenţiu Ştefănescu s-a „întâlnit” cu proiectul politic Forţa Civică. Un proiect politic potrivit pentru o personalitate care îşi structurează întreaga biografie pe principii de dreapta, pe respectul pentru valorile sociale şi morale.

Laurenţiu Ştefănescu, prim-vicepreşedinte Forţa Civică Timiş, alături de echipa noastră politică, propune un proiect politic conectat la problemele comunităţii, oferind soluţii realiste, moderne şi durabile.